Dvodnevna interaktivna radionica

Radionica Next Level Business: Raditi na biznisu, a ne samo u biznisu

07.05.2024. 10:32 / Izvor: Akta.ba
invision

Imaš puno ideja, a nemaš vremena da im se posvetiš jer radiš 24/7? Šanse su da trenutno radiš samo u biznisu, a ne na biznisu.

Imaš puno ideja, a nemaš vremena da im se posvetiš jer radiš 24/7? Šanse su da trenutno radiš samo u biznisu, a ne na biznisu.

Vlasnici malih i srednjih firmi, često se nađu u situaciji da su uključeni u sve poslove od domara do direktora. Opterećuju se zadacima koje bi trebali delegirati i rade na stvarima koje ne donose novac. Zbog svega toga, kad čuju riječ inovacija više ne osjećaju onaj entuzijazam koji je nekad bio sveprisutan, a sada nešto novo zvuči kao samo još jedan tik na predugoj dnevnoj listi zadataka.

"Želimo pomoći vlasnicima biznisa da redefinišu svoj opis posla i naprave biznis po svom. Ako si pravi biznis vlasnik ili vlasnica, onda u isto vrijeme vodiš dva biznisa, trenutni i onaj koji tvoj biznis treba tek postati. Teško je prepustiti stvari drugima i naći osobe od povjerenja, ali je još teže stagnirati i pustiti da firma gubi vrijeme i pare jer pravi potencijal nije na pravom mjestu. Cilj je raditi bolje, a ne više. Zato naši klijenti često kažu da su naučili kako da zarađuju više radeći manje", kaže nam Ajla Mulalić, direktorica Invision Consultinga.

Poduzetnici koji su usmjereni na rast uvijek traže nove prilike i inovacije kako bi razvijali svoje biznise, strateški razmišljaju i planiraju dugoročne ciljeve i korake potrebne za njihovo ostvarenje. Umjesto da se zaustave ili odupru, brzo se prilagođavaju novim okolnostima, tržišnim trendovima i tehnološkim inovacijama.

"Klijenti nam dolaze i kažu da su došli do nekog levela i ne znaju kuda dalje. Biznis se može razvijati samo do određene granice tako što radimo više. Kad se dosegne taj limit, vrijeme je za promjene, a prva rekacija na promjenu je uglavnom otpor. Zato već drugu godinu zaredom organiziramo radionicu Next Level Business kako bi pomogli poduzetnicima da izađu iz operative", kaže nam Amir Mulalić, business coach i savjetnik iz Invision Consultinga.

Next Level Business je dvodnevna interaktivna radionica za poduzetnike koji žele da izađu iz operativnih poslova i jasno prepoznaju u kojim ulogama ih njihov biznis treba.

Radionica će se održati 24. i 25. maja u Sarajevu. Za više informacija, posjetite link.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave