"Najbolja godina ikad"

Poruka sa transformacijske radionice: Bez svega možeš, samo bez sebe nikako

21.02.2024. 08:32 / Izvor: Akta.ba
invision
OTVORI GALERIJU

Foto: Aida Redžepagić

Na transformacijskoj radionici "Najbolja godina ikad", učesnici su osvijestili zašto je važno postati sebi prioritet bez kompromisa.

Kako postaviti sebe kao prioritet? To je pitanje koje nas svakodnevno izaziva. Na transformacijskoj radionici "Najbolja godina ikad", koja je održana u Sarajevu 17. i 18. februara, učesnici su imali strukturiranu priliku za refleksiju i postavljanje ciljeva u 12 ključnih aspekata života, uključujući poslovni segment. Kroz duboki proces osvještavanja i akcije, učesnici su osvijestili zašto je važno postati sebi prioritet bez kompromisa.

Različitost grupe, koja je uključivala poduzetnike i poslovne lidere i liderice iz raznih dijelova BiH, je donijela posebnu vrijednost kroz razmjenu iskustva. Na radionicu je došlo i nekoliko bračnih parova koji su odlučili na putovanje rasta i razvoja ići zajedno i tražiti autentičnu povezanost koja se kroz brzinu svakodnevnice brzo izgubi.

Sebe postaviti kao prioritet

Istraživajući dvanaest dijelova sebe kroz vježbu holističkog postavljanja životnih ciljeva, učesnici su imali priliku odrediti u kojem dijelu žele postaviti ciljeve za sljedećih 12 mjeseci. U moru obaveza i raznih promjena nije lako postaviti sebe za prioritet, ali je lakše ako tačno znaš šta ti treba.

"Nakon radionice promijenila mi se percepcija o sebi i drugima. Povezanost koja se desila i iskrenost drugih je dalo posebnu notu ovoj radionici. Igra anđela mi je ostavila dubok dojam, nekada znam upasti u ulogu žrtve zbog za mene teških životnih okolnosti, nedostatka podrške i mentalnih prepreka koje imam zbog toga. Shvatila sam da ustvari svi to imamo i da niko nema savršen put bez nekih svojih prepreka", podijelila je jedna od učesnica.

invision

Foto: Aida Redžepagić

"Da se nisam pokušavao svidjeti svima, možda bih se nekom i svidio"

Ova japanska poslovica koju je sa nama podijelio specijalni gost, Jasmin Bešić, sigurno će ostati zapamćena kod svih učesnika. Jasmin je serijski poduzetnik i poslovni savjetnik (business coach) koji je sa učesnicima radionice prolazio konkretne ciljeve i aktivnosti za sljedeću godinu.

"Godišnje vodimo auto na servis, radimo revizije u biznisu, pa zašto tako rijetko radimo reviziju sebe i svog života? Jesmo li tamo gdje želimo biti i kako uspijevamo da ne uspijevamo?" - Jasminova su pitanja koja su svakog od učesnika ostavila u razmišljanju.

Toliko često se dešava da u trčanju za nekim ciljevima zaboravimo na druge važne stvari u svom životu. 

"Najveća promjena mi se desila u vezi vlastitih potreba i ciljeva. Ponekad živimo u zabludi šta će nas učiniti sretnima i unatoč upornom i istrajnom radu i postizanju visokih ciljeva, praznine u nama se čine nemogućima za popuniti. Mehanizmi suočavanja i bijega postanu “pametniji od nas” i uvuku nas u “strujno kolo” koje se čini nemogućim za prekinuti. I snovi i ljubav i snaga su u nama. Susret sa sobom je najbitniji događaj u našim životima", kaže uspješna menadžerica.

"Ova radionica je početak putovanja u sebe i otkrivanja velikih pitanja iz dubine. Bila nam je velika odgovornost i čast ponuditi siguran prostor za pokretanje tih pitanja i traženja odgovora. Ova radionica je od početka zamišljena kao mjesto pokretačke energije i vjerujem da smo u tome uspjeli. Vjerujem da su svi u grupi ostavili veliki trag jedni na drugi i da će nam ovaj vikend svima ostati dugo u sjećanju", podijelila je Ajla Mulalić, direktorica Invisiona i organizatorica.

invision

Foto: Aida Redžepagić

Next Level Business samo za poduzetnike

Za sve koji su propustili ovu radionicu, u pripremi je sljedeći event, ovaj put samo za poduzetnike i poduzetnice. Biznis radionica “Next Level Business” će se održati u Sarajevu u maju mjesecu, na kojoj će učesnici imati priliku da otkrivaju više o razvoju svoga biznisa i kako da izađu iz operative.

"Svjesni smo da gradimo business coaching i mentoring branšu u našoj zemlji i želimo kroz ovakve evente ponuditi priliku svima zainteresiranima da vide da li im je ovakav vid podrške potreban. S obzirom da je cijela konsalting industrija već dugo podložna raznim kritikama, od početka smo uveli 100% garanciju povrata novca, tako da i oni koji nemaju sigurnost da li je to korisno za njih mogu probati ovakvo iskustvo bez rizika", naglasio je Amir Mulalić, business coach i mentor.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti