Seminar Mjerenje angažiranosti zaposlenika

29.10.2015. 09:32 / Izvor: Akta.ba
Seminar Mjerenje angažiranosti zaposlenika

Naklada Mate organizira u Sarajevu seminar "Mjerenje angažiranosti zaposlenika – temelj za izgradnju visoko učinkovitih organizacija" koji će se održati 19.11.2015.

Naklada Mate organizira u Sarajevu seminar "Mjerenje angažiranosti zaposlenika – temelj za izgradnju visoko učinkovitih organizacija".

Predavač: Mirna Koričan Lajtman, MBA

Datum: 19.11.2015., Sarajevo

Promjene u globalnoj ekonomiji ubrzale su potrebu da organizacije pronađu inovativne načine suočavanja s tehnološkim, demografskim i tržišnim promjenama. Ove su promjene potaknule kompanije da promisle o troškovima povezanim s neopipljivom imovinom, a ponajviše ljudima. I premda kompanije poduzimaju razne strategije kako bi odgovorile na tržišne promjene i potrebe, visoka učinkovitost radne snage kao i organizacijski uspjeh su neophodni. Ključno za osiguravanje jednog i drugog je uvođenje procesa mjerenja i poboljšavanja angažiranosti zaposlenika.

Angažiranost zaposlenika možemo definirati kao emocionalnu privrženost koju zaposlenici imaju prema organizaciji i organizacijskim ciljevima. Ona podrazumijeva da zaposlenici ne djeluju samo kako bi dobili plaću nego i da bi osigurali uspjeh organizacije. Angažirane zaposlenike zanima njihov posao i brinu za svoje kolege. Kada su zaposlenici angažirani ulažu dodatni napor kako bi ostvarili i bolje rezultate nego što se od njih očekuje. Organizacije čiji su zaposlenici angažirani imaju bolje rezultate, bolji profit, bolji povrat za dioničare kao i veće zadovoljstvo krajnjih korisnika.

Ovaj seminar će polaznicima osigurati alate za razvoj kulture angažiranih zaposlenika u svojim organizacijama što će imati utjecaja na njihovu učinkovitost na radnom mjestu.

KORISITI KOJE PROGRAM PRUŽA POLAZNICIMA

Po završetku programa, polaznici će:

•             Konceptualno razumjeti pojam angažiranosti zaposlenika i kako se ona razlikuje od zadovoljstva zaposlenika

•             Razumjeti vrijednost blagostanja zaposlenika i utjecaj blagostanja na organizacijsku učinkovitost

•             Moći integrirati koncept angažiranosti zaposlenika u svoje prakse managementa

Polaznici će naučiti:

•             Prenijeti važnost angažiranosti zaposlenika svojim nadređenima, kolegama i podređenima

•             Razviti anketu za mjerenje angažiranosti zaposlenika

•             Analizirati rezultate ankete za mjerenje angažiranosti zaposlenika

•             Razviti strategije i programe koji će razviti veću angažiranost zaposlenika

KOME JE PROGRAM NAMIJENJEN:

Iako su inicijative mjerenja angažiranosti često usmjeravane od strane odjela za ljudske potencijal, odgovornost mjerenja i poboljšavanja angažiranosti zaposlenika je na svim članovima organizacije. Stoga je ovaj seminar namijenjen HR stručnjacima, linijskim managerima, kao i onima koji žele poboljšati učinkovitost svojih timova.

Na kraju programa sudionici će dobiti certifikat izdan od strane Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta (ZŠEM) kao priznanje za sudjelovanje na ovom programu.

Naklada MATE d.o.o. svim sudionicima seminara poklanja knjigu ZAPOŠLJAVANJE SJAJNIH LJUDI!

Prijave se primaju do 16. 11. 2015. godine, a Naklada Mate odobrava popust "3 za 2", za dvoje polaznika iz iste tvrtke, treći polaznik seminar prati GRATIS!

Broj polaznika je ograničen!

Za više informacija slobodno kontaktirajte:

Naklada MATE d.o.o.

Tel/fax: +387(0) 36 885 057

Mob:     +387(0) 63 472 847

naklada.mate@infoneum.com

www.naklada-mate.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave