Komunikacijske vještine, kultura ophođenja i emocionalna inteligencija

06.09.2016. 08:46 / Izvor: Akta.ba
Komunikacijske vještine, kultura ophođenja i emocionalna inteligencija 

Seminar namijenjen za sve poslovne ljude koji žele naučiti kako koristiti načela uspješne komunikacije.

Interquality d.o.o. Sarajevo organizuje seminar na temu "Komunikacijske vještine, kultura ophođenja i emocionalna inteligencija". 

Baška Voda, 19. - 21.10.2016.

Prijave poslati do 10.10.2016.

Seminar namijenjen za sve poslovne ljude koji žele naučiti kako koristiti načela uspješne komunikacije, kulture ophođenja, kako razviti motivaciju, upravljati međuljudskim odnosima i trajno smanjiti stres, bolje uskladiti poslovni i privatni život te se lakše i uspješnije nositi sa raznim izazovima koje uzrokuje moderan način života i poslovanja. 

Poslovna komunikacija obuhvata elemente kao što su poslovno odijevanje, pravila ophođenja sa drugim ljudima, poslovno dopisivanje, ton glasa i govor tijela, upotreba riječi i pravila vođenja uljudnog razgovora u raznim poslovnim situacijama, kao i ponašanje za i pri poslovnim objedima. 

Seminar je nastao je iz potrebe da se doprinese uspostavljanju skladnih poslovnih odnosa, lakšem i efikasnijem obavljanju poslova i ost- varivanju boljih rezultata rada. Ključ uspješne poslovne komunikacije vodi do ekonomičnosti u izvršavanju posla, a loša do ne ekonomičnosti. Kad je komunikacija uspješna svi subjekti u organizaciji znaju šta trebaju raditi i kako trebaju neki posao uspješno realizovati. 

Ovaj seminar vam omogućava da saznate sve ono što vas interesuje o emocionalnoj inteligenciji, da ojačate svoje kapacitete i unaprijedite vještine kako da se suočite sa životnim i poslovnim izazovima. Pronaći ćete načine kako da stvari uzmete u svoje ruke i vratite kontrolu nad situacijom sa osjećajem osnažene fizičke i psihičke energije koja će Vam poboljšati ne samo odnose sa saradnicima, nego i Vašu efikasnost, produktivnost, motivaciju i zadovoljstvo. 

Predavač:
Alen Buljubašić, dipl.pedagog-psiholog 

Ciljevi seminara

- Usvajanje širokog spektra znanja iz domene uspješne komunikacije, timskog komuniciranja i kulture ophođenja koja je od iznimne važnosti za uspješno poslovanje.  

− Razvijanje emocionalne inteligencije sa ciljem efikasnijeg snalaženja u poslovnim i životnim situacijama 

PROGRAM SEMINARA

Poslovna korespondencija;
♦ Pravila uspješne poslovne komunikacije;
♦ Organizacijsko ponašanje i poslovna kultura: 

– Bonton u poslovnom razgovoru
– Pravila ponašanja i odijevanja
– Oslovljavanje i tituliranje sagovornika – Poslovni sastanci
– Poslovni ručak i večera
– Poslovno ponašanje i moral 

♦ Važnost povratne informacije - “feedback”; 

♦ Važnost i unapređenje emocionalne inteligencije u savremenom radnom okruženju

♦ Organizacijski i individualni pristup međuljudskim odnosima i stresu 

Način rada na seminaru: 

Seminar je visoko interaktivan i pretpostavlja uključivanje u rad svakog sudionika seminara u bilo kojem trenutku, rješavanje testova i izradu praktič- nih vježbi. Od metoda primjenjuje se rad u grupama, individualni rad, analiza slučajeva i predavanje. 

Organizator je za potrebe sudionika omogućio ugodan smještaj u Hotelu Horizont ili Hotel Grand Slavia u Baškoj Vodi – Hrvatska, po pristupačnim cijenama u jednokrevetnim sobama 75,00 EUR po osobi/dnevno i dvokrevetnim sobama 45,00 EUR po osobi/dnevno, boravišna pristojba 0,80 EUR dnevno. U cijenu uključeno korištenje hotelskih bazena, spa centra (3h dnevno) i fitnes centra,... Hoteli su smješteni na prekrasnoj lokaciji uz promenadu i u okruženju borove šume, svega 50 metara od mora i centralne plaže. 

Rezervacije smještaja osigurava organizator na temelju Vaše prijave. Troškovi smještaja plaćaju se izravno na recepciji hotela. 

Na našim seminarima i treninzima, u ugodnoj atmosferi uz visokostručne voditelje moći ćete istražiti vlastite potencijale i proširiti granice 

Tel: + 387 33 762 545 

Fax: + 387 33 762 546 

Mob: + 387 61 307 131 

e-mail: info@interquality.ba alen.buljubasic@interquality.ba

www.interquality.ba 

Voditelj seminara: Alen Buljubašić 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave