Obuka kantonalnih državnih službenika FBiH o evropskim integracijama

06.11.2016. 12:23 / Izvor: Fena
Obuka kantonalnih državnih službenika FBiH o evropskim integracijama

Dvodnevne obuke će voditi stručnjak za proces EU integracija iz Republike Srbije Vladimir Međak.

U projektu "Podrška procesu evropskih integracija u Federaciji BiH", koji Vanjskopolitička inicijativa BH provodi u partnerstvu s Public Administration Internationalom iz Ujedinjenog Kraljevstva, a finansira Good Governance Fund, održava se obuka državnih službenika iz kantona u Federaciji Bosne i Hercegovine s ciljem da kantonalna administracija pruži značajan doprinos u sagledavanu prave slike stanja u FBiH, saopćeno je.

Za 7. i 8. novembar planirana je obuka u Goradžu službenika Bosansko-podrinjskog kantona, za srijedu i četvrtak u Zenici službenika Zeničko-dobojskog kantona, a 10. i 11. novembra u Travniku službenika Srednjobosanskog kantona.

Dvodnevne obuke će voditi stručnjak za proces EU integracija iz Republike Srbije Vladimir Međak i direktorica Vanjskopolitičke inicijative Lejla Ramić-Mesihović zajedno s kolegama iz Direkcije za evropske integracije BiH.

Cilj je pomoći u pripremi kantonalnih službenicima jer na taj način njihove administracije mogu pružiti značajan doprinos u sagladavnju prave slike stanja u FBiH. Bez njihovog učešća, prilog za konačne odgovore iz FBiH neće biti potpun, a samim tim ni konačna slika stanja u BiH, naveli su organizatori iz Vanjskopolitičke incijative.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave