CPE: Finansije za nefinansijaše, seminar u Sarajevu i Tuzli

14.04.2018. 10:40 / Izvor: Akta.ba
CPE: Finansije za nefinansijaše, seminar u Sarajevu i Tuzli

Centar za poslovnu edukaciju organizuje jednodnevni interaktivni trening "Finansije za nefinansijaše".

Centar za poslovnu edukaciju organizuje jednodnevni interaktivni trening "Finansije za nefinansijaše" u Sarajevu 7. maja te 9 maja u Tuzli. Iskoristite 10 % popusta za rane prijave do 20. aprila i požurite sa prijavom, broj polaznika je ograničen na 16 u grupi.

Želimo vam pomoći da unaprijedite razumijevanje finansija i finansijskih izvještaja te time unaprijedite vaše poslovanje. Kroz trening će vas voditi vrhunski bankarski i finansijski stručnjak Dino Osmanbegović, koji svoja dokazana iskustva stavlja vama na raspolaganje. Trening obiluje primjerima iz prakse i u potpunosti je interaktivan. Fokusirani smo na prenos praktičnog znanja i iskustva, a kroz ovaj trening imat ćete mogućnost postavljati konkretna pitanja i predstavljati slučajeve iz vaše prakse, a sve to u maloj grupi od maksimalno 16 polaznika.

Bilo da ste preduzetnici na početku poduhvata, medijski stručnjaci, IT profesionalci ili iskusni poslovni ljudi, korisno je dobiti jednostavna i stručna objašnjenja najsavremenijih trendova u finansijskom poslovanju, kako na globalnom, tako i onih na mikro-poslovnom nivou. Interaktivni trening „Uvod u finansije za nefinansijske profesionalce“ daje vam mogućnost da proširite svoja znanja, razumijete osnove finansijskog poslovanja, da pitate i razgovarate sa jednim od vodećh stručnjaka iz oblasti baknkarstva i finansija, te razriješite dileme iz vlastitog svakodnevnog poslovanja. 

Ovaj seminar će osigurati da odete obogaćeni novim iskustvom i praktičnim znanjima iz područja koje nije vaša uža specijalnost. Učešćem u seminaru postat ćete sigurniji u svoje poslovno prosuđivanje. Konačno, osjetit ćete zadovoljstvo, jer ćete lakše shvatiti okruženje u kojem svakodnevno poslujete.

Struktura treninga
• Uz sistematično izlaganje o izabranim temama, predavač će vas upoznati i s primjerima iz vlastite prakse, kojima će učesnicima približiti sadržaje i teme iz poslovne svakodnevnice
• U okviru predavanja, predviđene su kratke vježbe - upitnici, u kojima će učesnici iznositi vlastita zapažanja, iskustva i donositi zaključke, a koji će biti poređeni i valorizirani u zaključnom razgovoru. Cilj je odmah „identificirati“ stepen napretka učesnika kroz promjenu spoznaje i postepeno razumijevanje ključnih pitanja iz finansijskog poslovanja
• Posebna vrijednost za učesnike je mogućnost postavljanja pitanja i prije seminara. Za takva pitanja će biti pripremljeni odgovori o kojima se može razgovarati u zajedničkim sesijama. Pitanja se mogu postavljati u komentaru prilikom prijave na trening

Teme
Seminar je jednodnevna interaktivna radionica, koja će u dvije sesije i četiri bloka dati uvid u:
• Aktuelno poslovno okruženje i makro finansije
• Principe i funkciju poslovnih finansija
• Finansijsko tržište i posrednike
• Stratešku ulogu poslovnih finansija

Kome je namijenjen trening 
Sadržaji i način prezentiranja su prilagođeni nefinasijskim profesionalcima, različitih struka: Ako ste: medijski profesionalci, IT stručnjaci, inžinjeri različitih specijalnosti, studenti, mladi preduzetnici, studenti, vlasnici i zaposlenici kompanija, rukovodioci i profesionalci iz područja medicine i farmacije, novinari, zaposlenici privatnih i kompanija javnog sektora, pravnici iz poslovnog i državnog sektora... Ako želite da unaprijedite svoja znanja i praktična razmišljanja o poslovnim finansijama, onda je seminar, poput ovog, neizostavan za razvoj vaše karijere.

Trener Dino Osmanbegović 
Bankarski i finansijski ekspert, svoju bogatu karijeru je izgradio radeći za vodeće kompanije u svojim industrijama, te uspješno participirajući u mnoštvu privrednih, banakarskih i institucionalnih projekata u zemlji i inostranstvu. Gradeći poslovno i stručno iskustvo, počevši od komercijalnih pozicija u poslovima nuđenja i ugovaranja investicionih projekata u inozemstvu, preko srednjeg i višeg menadžmenta u finansijskom segmentu Unionivest Holdinga d.d., vodeće inženjering kompanije u Bosni i Hercegovini. U bankarskom sektoru, tokom dvije decenije rada, ostvario je respektabilnu karijeru komercijalnog bankara, fokusiranog na korporatvno bankarstvo, prvo u Market banci d.d., a potom u Raiffeisen bank d.d. BiH, gdje je svojom profesionalnom komunikacijom sa klijentima i razumijevanjem njihovog poslovnog modela, snažno podržao uspješno poslovanje te rast i razvoj njihovih kompanija, danas najznačajnijih domaćih i inostranih firmi na tržištu Bosne i Hercegovine. 

Trenutno radi kao freelance konsultant angažovan ad hoc kako od strane Svjetske banke za projekte evaluacije komercijalnih banaka u zemlji i inostranstvu, tako i od privatnih kompanija u području unapređenja poslovanja, strateškog pozicioniranja, izgradnji savremene korporativne strukture i dobrih poslovnih praksi. 

Mjesto i vrijeme održavanja
SARAJEVO 7. maj 2018; 9-17h, Sunnyland
TUZLA 9. maj 2018; 9-17h, Hotel Royal

Certifikat
Po završetku treninga učesnici dobijaju akreditovani CPE certifikat.

Povjerenje su nam ukazale vodeće BH firme 
Preko 100 vodećih BH firmi i organizacija su naši zadovoljni klijenti, a neki od njih su: Addiko banka, Aerodrom Sarajevo, Agencija za državnu službu, Argeta, AS Holding Jelah, BH Pošta, BH Telecom, Bosnalijek, Bramac krovni sistemi, Centralna banka BiH, EKI, Elektro Bijeljina, Energopetrol, Fabrika cementa Lukavac, Goethe Institut, Gorenje, Grawe osiguranje, HoldINA, Intesa Sanpaolo banka, Kim Tec, Logosoft, Lutrija BiH, Mistral, NLB banka, Nova banka, Novo Nordisk, Općine Ilijaš-Novo Sarajevo-Tuzla, Oracle, ORBICO, Obavještajno sigurnosna agencija BH, Partner, Pliva, Poreska Uprava RS, Porsche, ProCredit Bank, Pretis, Prevent, Raiffeisen banka, Registar vrijednosnih papira, Sarajevo osiguranje, Soda Sisecam, Sparkasse banka, TVSA, Via Media, Schachermayer, Schenker, Sberbank, Sprind, Sud Bih, Xella Ytong, Služba za zapošljavanje TK i KS, Ziraat banka, Volkswagen, Wurth...

Požurite sa prijavom, broj polaznika je ograničen na 16 u grupi.

Više informacija o treningu i prijava na https://trening.cpe.ba/fzn/ ili nas pozovite Sarajevo 033 260 505 i Tuzla 035 245 222.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave