Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

Svečano otvaranje Centra za napredne tehnologije (MTTC), 02.04.2009. godine u Gračanici

01.04.2009. 13:21 / Izvor: eKapija.ba

Machine Tool Technology Center d.o.o uz pomoć Vlade SAD-a, putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Norveške sa zadovoljstvom najavljuje zvanično otvaranje Centra za napredne tehnologije (MTTC) sa sjedištem u Gračanici, navodi se u saopćenju.

MTTC su zajednički osnovale sedam firmi iz Gračanice, a uz podršku trogodišnjeg Projekta "Inovacije u biznisu" kojeg zajednički finansiraju Vlade SAD-a i Norveške. MTTC će nuditi usluge virtulanog inžinjeringa kroz usluge 3D štampe, 3D skeniranja, dizajn alata, NC programiranje, simulacije i testiranje dizajna alata kao i obrazovne i trening programe za bh. firme iz sektora alata i alatljika, proizvodnje plastike i mašina.

Cilj MTTC-a je da podrži rast i podigne konkurentnost srednjih i malih bh. preduzeća iz odabranih sektora, kroz upotrebu naprednih tehnologija kako bi one nudile nove usluge i proizvode sa visokom dodatnom vrijednošću koji su traženi na domaćem i međunarodnim tržištima.

Ambasadori SAD-a i Norveške će zajednički otvoriti MTTC na ceremoniji koja počinje u 11:30 sati u četvrtak, 02.04.2009. godine u ulici Bosanskih kraljeva 36 u Gračanici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave