"Ljubuški rani" palačinke
Kuhati Ljubuški rani mladi krompir, ocijediti pa u posudi izgniječiti, dodati maslac, mlijeko, so..
Ljubuški rani palačinke
Sastojci:
Brašno pšenično 150g
Ljubuški rani krompir200g
Svježi sir 400g
Mlijeko Natura MI99 3dl
Jaja 2 kom
Maslac 20g
Bijeli biber 1 kašikica
Svježe začinsko bilje, kopar, bosiljak i prešunov list 20g
Sol 1 kašikica
Maslinovo ulje 1dl
Priprema:
Kuhati Ljubuški rani mladi krompir, ocijediti pa u posudi izgniječiti, dodati maslac, mlijeko, so i bijeli biber da se dobije rijetki krompir pire, zatim u masu dodati jaja , brašno i dio vode pa mutiti da se dobije masa za palačinke.Od pripremljene mase peći palačinke. U drugu posudu staviti svježi sir, dodati sol, bijeli biber i sjeckno začinsko bilje. Sa pripremljenim sirom puniti palačinke.
Prijatno sa Ljubuškim ranim!
http://klubljubiteljapalacinaka.ba/
https://www.facebook.com/KlubLjubiteljaPalacinaka
Foto: Samija Kujraković
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.