Fotografija sedmice: Inverted concert 2011 - Dejan Đurić

09.01.2012. 11:56 / Izvor: eKapija.ba
Fotografija sedmice: Inverted concert 2011 - Dejan Đurić

Naziv fotografije: "Inverted concert 2011" je serija fotografija nastala na raznim koncertima u 2011. godini koje sa svojim kadrom, fokusom i kompozicijom odstupaju od klasičnih koncertnih fotografija.

O autoru: Dejan Đurić rođen je u Banjaluci 24. februara 1986. godine gdje je završio osnovnu i srednju školu. Fotografiju kao umjetnost upoznaje 2000. godine kada dobija svoj prvi analogni aparat “Zenit 11″, nakon čega počinje da fotografiše prirodu i okruženje u kojem živi. Svoje prve fotografije i danas čuva u albumima i u rolnama filma.

Prve korake u fotografiji naučio je od majstora fotografije Dragutina Radana. Nakon tri godine aktivnog bavljenja fotografijom životni put ga vodi u drugom smjeru, te fotografiju, po prvi put, stavlja u drugi plan.

Web dizajn upoznaje ”99. godine, kada sa kolegom pravi prve korake na polju dizajna. Nakon toga uči se izradi web stranica. Po završetku srednje škole zapošljava se u jednoj lokalnoj firmi koja se bavi prodajom i servisom računara i IT opreme, gdje ostaje pune 3 godine.

U jesen 2006. godine odlučuje da otvori partnersku firmu koja će se prvenstveno baviti izradom web stranica. Firma pozitivno posluje već duži niz godina, što potvrđuje bogat portfolio.

Za vrijeme svog rada u BLMEDIA-i stiče ogromno iskustvo koje danas uspješno primjenjuje na novim projektima. Nakon dužeg vremena kupuje foto aparat Nikon D40x sa osnovnim kit objektivom i vraća se svojoj prvoj i pravoj ljubavi, fotografiji.

Od 2011. godine član je: Univerzitetskog Foto-kino kluba Banjaluka, Asocijacije za umjetničku fotografiju Bosne i Hercegovine i Foto saveza Srbije.

Do sada je imao nekoliko grupnih izložbi i redovno šalje svoje fotografije na razne izložbe u državi, regionu i šire. Živi i radi u Banja Luci. Njegove fotografije se redovno objavljuju na najpoznatijim banjalučkim internet portalima za koje radi kao freelance fotograf.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza