Fotografija sedmice: Kontakt - autor Dejan Đurić

11.07.2011. 09:45 / Izvor: eKapija.ba
Fotografija sedmice: Kontakt - autor Dejan Đurić

Naziv fotografije: Kontakt

Opis fotografije: Fotografija je nastala na koncertu Sergeja Ćetkovića u Banja Luci. Kada je ugledao ovaj kadar, autor je morao brzo odreagovao kako bi "uhvatio" djevojku i samog Sergeja, jer sve se odigralo u par sekundi te nije bilo vremena za kadriranje. Nakon jednog okidanja nastala je ova fotografija.

Ono što autora fotografije najviše fasciniralo jeste izraz lica obožavateljice. Na njenom licu se vidi želja i čežnja da priđe bliže Sergeju i da na taj način ostvari kontakt sa njim.

O autoru: Dejan Đurić rođen je u Banja Luci 24. februara 1986. godine gdje je završio osnovnu i srednju školu. Fotografiju kao umjetnost upoznaje još 2000. godine kada dobija svoj prvi analogni aparat Zenit 11 i nakon čega počinje da fotografiše prirodu i okruženje u kojem živi. Te prve fotografije i dan danas čuva u albumima i u rolnama filma.

Prve korake u fotografiji naučio je od majstora fotografije Dragutina Radana, nakon tri godine aktivnog bavljenja fotografijom, životni tok ga, nažalost, odnosi u drugom smjeru i fotografiju stavlja u drugi plan.

Nakon izvjesnog vremena kupuje si aparat Nikon D40x sa osnovnim kit objektivom i vraća se svojoj prvoj i pravoj ljubavi, fotografiji. Od 2011. godine postaje član univerzitetskog Foto-kino kluba Banjaluka, Asocijacije za umjetničku fotografiju Bosne i Hercegovine, i Foto saveza Srbije.

Do sada je imao nekoliko grupnih izložbi i redovno šalje svoje fotografije na razne izložbe u državi, regionu i šire. Trenutno živi i radi u Banja Luci, zaposlen je u jednoj banjalučkoj firmi kao web dizajner. Njegove fotografije se redovno objavljuju na najpoznatijim banjalučkim internet portalima za koje radi kao freelance fotograf.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza