Sarajevo: U Zetri otvorena sezona klizanja

24.11.2011. 12:12 / Izvor: eKapija.ba
Sarajevo: U Zetri otvorena sezona klizanja

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen jučer je u sarajevskom olimpijskom kompleksu Zetra svečano otvorio sezonu klizanja. Otvorenju su prisustvovali i direktor KJP-a ZOI Salko Hasanefendić te predstavnici Grada Sarajeva i uprave KJP ZOI 84.

Gradonačelnik Behmen je zahvalio svima koji su zajedno sa Gradom Sarajevom omogućili da i ove godine djeca i mladi Sarajeva imaju besplatne termine klizanja. "Ove godine sezona klizanja kreće nešto ranije, a ona je već prerasla u tradiciju. I ove godine smo omogućili besplatne termine te se nadam se da će se i ove sezone okupiti veliki broj djece i mladih na Zetri koji će uživati u klizanju", kazao je gradonačelnik Behmen.

Grad Sarajevo je i ove godine podržao postavljanje, održavanje i korištenje ledene plohe sa 150.000 KM, osiguravši djeci i omladini Sarajeva i BiH besplatne termine klizanja od novembra do marta.Termini u novembru i decembru su radnim danima od 10:30 do 11:30 i vikendom od 11:30 do 12:30 te od 14:30 do 15:30 sati, a u vrijeme raspusta zbog pojačanog interesovanja će biti omogućen i jedan dodatni termin. Ledena ploha u Zetri je instalirana ispod montažne hale – balona na pisti za brzo klizanje olimpijskog kompleksa Zetra.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza