Volite probati nove ukuse poput voća, sunca, mora i imati prijatan osjećaj... uz CAMAY VIVE recepte

14.06.2007. 14:39 / Izvor: communis
Volite probati nove ukuse poput voća, sunca, mora i imati prijatan osjećaj... uz CAMAY VIVE recepte

On voli da Vas gleda dok hodate bosi po travi, da osjeti miris Vaše kože poput narandže i sunčevih zraka. Za jednodnevni piknik, sve što Vam treba ste Vi, on i... Camay Vive Extatique, inspirisan mješavinom citrusa.

Narandže “u pidžami”

Sastojci:

2 velike narandže, 100 g šećera u prahu, iscijeđen limunov sok

Tijesto za palačinke: 1 čaša mlijeka pomiješana sa malo obične ili gazirane vode, 2 jaja, 125 g šećera od vanilije, ulje, so.

Priprema:

Ogulite koru narandže, isjecite je na komade, uklonite košpice, pospite šećerom u prahu i prelijte limunovim sokom.

Priprema tijesta za palačinke: umutite dva jajeta, dodajte brašno, mlijeko i vodu, ili gaziranu vodu ako je potrebno. Dobro mutite sve dok se masa ne sjedini. Umočite komade narandže u spremljenu smjesu i stavite ih da se prže na ugrijano ulje. Poslužite toplo ili hladno, posuto šećerom od vanilije.

Camay Vive Soleil Vas poziva da uživate u senzualnoj aromi dinje. Ako on ne primijeti Vašu privlačnost, otkriće je uz glaziranu dinju koju ste pripremili. Tako je jednostavno biti pored njega svo vrijeme.

Glazirana Dinja

Iscijedite sok iz dovoljno zrele dinje i kuhajte ga dok polovina ne ispari. Dodajte med (bagremov), izribajte malo limunove kore i dodajte sok od 1-2 limuna. Sirup još malo prokuhajte.

Očisite drugu dinju, isjecite je na kriške, pa na tanke komadiće. Stavite u poslužavnik i prelijte ohlađenim sirupom.

Azur je more u koje gledate držeći se za ruke dok ležite na vrućem pijesku... Azur su njegove oči kad nije tu, Azur je novi Camay Vive.

Riba sa bademom

Na puteru ispržite komadiće zelenog luka, kuhani krompir i kopar. Isprženu smjesu stavite na tanjir.

Na ulju ispržite komadiće ribe sa malo soli, paprike i brašna. Smjesu sa ribom složite preko smjese koju ste predhodno napravili.

U drugoj tavi ispržite oguljene bademe, komadiće limuna i kopar i pospite preko ribe.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza