Otvoreno novo klizalište ispred BBI centra

01.12.2011. 15:15 / Izvor: eKapija.ba
Otvoreno novo klizalište ispred BBI centra

Na Trgu djece Sarajeva danas je konačno otvoreno "Beko BBIce – ledeno igralište". Marketing agencija B40 i BBI Centar sa partnerima i sponzorima pružiće svim posjetiocima jedinstvenu priliku da uživaju u zimskim radostima. Klizalište veličine 375 kvadrata će biti otvoreno svakog dana od 9.00 h do 23.00 h sata sve do sredine februara. Danas je klizalište besplatno na raspolaganju svim posjetiteljima sve do 23 sata (najam klizaljki se plaća). Broj ljudi koji mogu klizati u jednom satu je 90, saopćeno je iz BBI Centra.

"BBI Centar i B40 daruje danas građanima klizalište od 375 kvadrata u centru grada. Nakon dvije godine planiranja realizirali smo izuzetno tehnički i finansijski zahtjevan projekat, jer sama postavka i održavanje klizalište u periodu od 2 mjeseca iznosi 150.000 KM. Iz perspektive BBI Centra ovo nije komercijalan projekat budući da se novac od naplate automatski usmjerava u održavanje klizališta. Trg djece Sarajeva od samog otvaranja BBI Centra postao je mjesto susreta građana. S obzirom na niske temperature, željeli smo da ovo mjesto i zimi bude mjesto dobre zabave, a ovo je idealan način da to uradimo", istakao je Salih Musić, menadžer korporativnih komunikacija BBI Centra.

Ledeno igralište svečano je otvorio Edin Branković, najbolji bosanskohercegovački brzi klizač, vlasnik najboljeg vremena na Balkanu na 1500m i finalist svjetskog kupa 2011., koji je simulirao trku brzog klizanja i družio se sa mlađim klizačima.

Od sutra cijena ulaznice za prijepodnevni termin od 60 minuta radnim danima iznosi 3,00 KM (najam klizaljki 3,00 KM). Za poslijepodnevni i termin vikendom građani će morati izdvojiti 4,00 KM (najam klizaljki 4,00 KM), objašnjava Gorjan Bilalagić, predstavnik Agencije B40.

Za sve zainteresovane koji žele naučiti klizati organizovana je "Beko BBIce" škola klizanja koja će se održavati u jutarnjim i popodnevnim satima. Petodnevni kurs će koštati 50,00 KM i uključuje: 5 časova klizanja, najam klizaljki, osiguranje polaznika, potrebne rekvizite, trenere sa dugogodišnjim iskustvom (10-15 polaznika po treneru), diplomu o završenoj školi klizanja i poklone sponzora.

Općina Centar je, kao partner u ovom projektu, izdala odobrenje za zauzimanje dijela javne površine i organizatora oslobodila plaćanja naknade u iznosu od 22.200 KM, s obzirom da se radi o manifestaciji javnog karaktera od interesa i za lokalnu zajednicu. Organizatori su zauzvrat obezbijedili dva besplatna termina u prijepodnevnim satima za učenike osnovnih škola sa područja općine Centar. Od 29. decembra do 2. januara 2012. godine ledena ploha će biti uklonjena zbog manifestacije javnog dočeka Nove 2012. godine, koju Gradska uprava u saradnji sa četiri gradske općine organizuje na ovom prostoru.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza