Peugeot predstavlja osvježenu 207-icu

30.06.2009. 11:52 / Izvor: eKapija.ba
Peugeot predstavlja osvježenu 207-icu

Pred početak ljeta Peugeot predstavlja novu verziju modela 207, koji se još od 2007. godine plasirao u vrh najtraženijih i najprodavanijih automobila u kategoriji malih vozila, navodi se u saopćenju.

Ovo ljeto će Peugeot 207 biti još privlačniji zbog uvođenja novih mogućnosti i promjena koje ovaj model čine još atraktivnijim i ističu eleganciju, dinamičnost i osobnost modela.

Osvježenjem 207-ice Peugeot, kao Evropski lider u B2 segmentu u 2008. godini, dokazuje svoju stručnost da prepozna zahtjeve i potrebe ljubitelja Peugeot brenda.

Kod vanjskih promjena uočavaju se još blaže crte prednjih kontura modela, kao i više kromiranih detalja, dok su stražnji farovi još intenzivniji i uočljiviji.

U unutrašnjosti modela stavljen je naglasak na eleganciju i luksuznost kroz korištenje specijalnih materijala koji ističu kvalitet, udobnost i dinamičnost, dok je instrument tabla dobila novi i moderniji izgled.

Nova verzija Peugeot-a 207 još veći značaj stavlja na zaštitu okoliša i smanjene potrošnje goriva, kao i smanjenje emisije štetnih CO2 gasova na 99 g/km, ali i postepenu implementaciju mehanizma za smanjenje emisije štetnih gasova po EURO 5 standardima.

Novi Peugeot 207 se nadovezuje na svoje osnovne snage i prednosti, sigurnost i modernu opremu i nudi još atraktivnije verzije modela. Tako je 207 hatchback, sa troja ili petero vrata i dalje elegantan i jednostavan za rukovanje, dinamičan i sportski nastrojen i nudi neizmjernu udobnost i sigurnost pri vožnji.

Peugeot 207 SW i SW Outdoor, atraktivni i praktični modeli, su pravi odabir za vozače koji su u potrazi za avanturom i 207 CC, najomiljeniji cabriolet, koji odiše atraktivnošću i koji je već odavno prepoznat kao sigurno, elegantno i dinamično vozilo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza