Google danas ugasio Google+

02.04.2019. 12:55 / Izvor: Agencije
Google danas ugasio Google+

Google+ bio je četvrti pokušaj kompanije Google da se etablira na društvenim mrežama. Pokrenuta je 2011. godine i natjecala se s Facebookom i Twitterom.

Google+, neuspjela Googleova društvena mreža, prestat će s radom u utorak ujutro, piše BBC.

Google+ bio je četvrti pokušaj kompanije Google da se etablira na društvenim mrežama. Pokrenuta je 2011. godine i natjecala se s Facebookom i Twitterom.

No, ta mreža nije uspjela privući korisnike, čak i nakon što ju je Google ubacio u uspješnu YouTube zajednicu.

Već su krajem 2011. neki analitičari pisali osmrtnice toj platformi, no Google ju je odlučio zatvoriti tek nakon što je 2018. godine otkriveno kršenje privatnosti podataka.

Što je uopće Google+?

S obzirom na to da je imao jako malo korisnika, mnogi su se vjerojatno zapitali, kada su čuli vijest o gašenju, koja je bila stvarna funkcija Google+.

Usluga Google+ početno je u lipnju 2011. pokrenuta kao društvena mreža samo za pozvane osobe, prije nego što se kasnije otvorila za javnost.

Imala je mnoge značajke tipične za društvene mreže, s mogućnošću objavljivanja fotografija i ažuriranja statusa, a Google je tu svoju uslugu predstavio kao društvenu mrežu za rad u svim njegovim sustavima.

Premali broj korisnika

Ključne značajke Google+ uključivale su mogućnost razvrstavanja prijatelja u "Krugove" i grupne videopozive na "Hangoutsu".

Google se početno hvalio da su se milijuni ljudi prijavili na tu društvenu mrežu samo nekoliko tjedana nakon pokretanja, no na kraju je ispalo da je Google+ koristio vrlo mali broj korisnika, prenosi Index.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza