Kako možete spasiti izbrisane fotografije u WhatsAppu?

18.01.2022. 10:21 / Izvor: tportal.hr
WhatsApp

WhatsApp, najpopularnija aplikacija za dopisivanje korisnicima nudi mogućnost pohrane zaprimljenih fotografija.

WhatsApp, najpopularnija aplikacija za dopisivanje korisnicima nudi mogućnost pohrane zaprimljenih fotografija. Ako ih želite izbrisati, morat ćete ih izbrisati i iz razgovora i iz vaše galerije. Prvo što možete napraviti je, tim rečeno, otići u galeriju i vidjeti da li se slika nalazi tamo. Ako ne, na raspolaganju su nam neke druge opcije. Za skraćivanje pretrage uvijek možete u pretragu upisati WhatsApp.

Ako ne vidite fotografiju a koristite pohranu na cloudu, postoji nada. Koristite li automatsko slanje slika, postoji šansa da je WhatsApp sliku poslao na oblak, objašnjava Makeuseof.

Pogledajte pod stavkama poslanih slika, pohrani fotografija ili nekoj manjoj mapi u koju WhatsApp možda trpa slike.

Kako spasiti sliku koju je poslao netko drugi?

Pri povratku slike iz zaborava može vam pomoći kontakt s kojim ste se dopisivali – sve što treba napraviti je zapitati ih imaju li sliku u razgovoru – ako niste koristili opciju brisanja za sve, šanse da druga osoba ima pohranjenu sliku su vrlo velike. Ako je ima, može vam ju proslijediti.

Kako spasiti fotografije pohranjene u sigurnosnoj kopiji?

Ako nitko u grupi ili razgovoru više nema fotografiju koju tražite, uvijek možete posegnuti za trikom povrata putem sigurnosne kopije, uz uvjet da u razdoblju nakon što ste sliku obrisali niste radili sigurnosnu pohranu WhatsApp podataka. Ako jeste, na oblaku imate ‘snimku’ vašeg WhatsAppa nakon što ste sliku izbrisali.

Ako niste, sve što trebate napraviti je izbrisati aplikaciju, ponovno ju instalirati i ući u razgovor u kojem se fotografija nalazila. Ako niste radili sigurnosnu kopiju, sve što trebate napraviti je pronaći ju i spremiti.

Žalosna istina o povratu izbrisanih fotografija

Ako niti jedna od ovih metoda ne pomaže, s fotografijom se, nažalost – morate pozdraviti. Podaci u razgovoru zavise o sigurnosnim pohranama i arhivama podataka na telefonima sugovnornika, što znači da ćete, ako niste spremili fotografiju, omogućili automatsku pohranu, izbrisali samo za sebe ili ostavili u arhivi – do nje morati doći na neki drugi način, prenosi tportal.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza