Virgin Galactic ponovo prodaje karte za putovanje u svemir

16.02.2022. 10:41 / Izvor: Agencije
Virgin

Foto: Reuters

Kompanija Virgin Galactic, u vlasništvu britanskog milijardera Richarda Bransona, u srijedu ponovo pokreće prodaju karata za širu javnost za predstojeća putovanja u svemir.

Kompanija Virgin Galactic, u vlasništvu britanskog milijardera Richarda Bransona, u srijedu ponovo pokreće prodaju karata za širu javnost za predstojeća putovanja u svemir, što je potaklo rast njenih dionica za više od 10 posto na trgovanju prije otvaranja Wall Streeta, javlja Reuters.

Cijena jedne karte je 450.000 dolara i uključuje polaganje depozita od 150.000 dolara, prenosi Tanjug.

"Planiramo da imamo prvih 1.000 kupaca kad počnemo s pružanjem usluge komercijalnih letova kasnije ove godine", naveo je Michael Colglazier, glavni izvršni direktor Virgin Galactica.

Dionice Virgin Galactica su od oktobra prošle godine pale za 66 posto, jer je kompanija odgodila svoju uslugu komercijalnih putovanja u svemir za četvrti kvartal 2022. godine

Rezervacije za letove u svemir uključuju pristupanje zajednici “Budući astronauti”, koja će članovima omogućiti pristup događajima, putovanjima i pripremnim aktivnostima za let u svemir prije njihovog putovanja.

Nekoliko kompanija, uključujući SpaceX Elona Muska i Blue Origin Jeffa Bezosa, rade na tome da svemirski turizam postane stvarnost, a neke od njih su već na letačkim misijama imale obične građane, dodaje britanska agencija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza