Tesla tableti stigli na tržište Bosne i Hercegovine

24.09.2014. 10:54 / Izvor: eKapija.ba
Tesla tableti stigli na tržište Bosne i Hercegovine
OTVORI GALERIJU

Tesla Tableti u mnogim aspektima mogu da se uporede i sa uređajima iz premium klase – samo što su daleko pristupačniji, a uvjerili smo se i da rade kao što izgledaju.

Tesla tableti stigli su na tržište Bosne i Hercegovine. Uređaj možete dobiti na test, ukoliko učinite najavu putem maila, dok se preuzimanje vrši u zgradi ComTrade-a, saopćeno je danas iz ove kompanije.

U predstavljanju Tesla Tableta iz kompanije ComTrade navode da tablet objedinjuje sjajne karakteristike i veoma povoljnu cijenu.

Inovativna inženjerska rješenja i vrhunska Intel® tehnologija udružili su se da stvore munjevite, svestrane, moćne, optimizovane, izdržljive i atraktivne uređaje. Tesla Tableti u mnogim aspektima mogu da se uporede i sa uređajima iz premium klase – samo što su daleko pristupačniji, a uvjerili smo se i da rade kao što izgledaju.

Uz munjeviti Intel® procesor, izdržljivu bateriju, Bluetooth, GPS, tanko kućište, pristupačnu cijenu i još mnogo gromovitih karakteristika, Tesla Tablet 7.85’’ je pozitivno naelektrisao svakoga ko ga je dotakao.

Memorija je izuzetno brza, pa se pokretanje aplikacija i njihova instalacija odvija munjevito, kao na skupljim tabletima. Još jedna prednost ovog modela je izdržljiva baterija. Funkcionalnost ovog tableta dodatno povećavaju GPS, Bluetooth, 5Mpix kamera, slot za microSD kartice kapaciteta do 32GB, kao i mogućnost USB OTG povezivanja. Zahvaljujući izuzetno snažnoj i kvalitetnoj hardverskoj osnovi sve aktivnosti na njemu se odvijaju izuzetno brzo i tečno. Za tako nešto je zaslužna i dobra optimizacija operativnog sistema Android 4.2, a Tesla tablet 785 je odličan primjer koliko dugotrajno “poliranje” umije da znači. 

Jednostavno, sa Intel® Atom™ dual core procesorom Z2580 (2.0 GHz) zaslužnim za besprijekoran rad, brzo pretraživanje web-a, lako prebacivanje s jedne aplikacije na drugu i još mnogo toga - ovaj uređaj je nedostižan u svojoj klasi.

Njegovom kvalitetu značajno doprinosi i IPS ekran (1024x768) koji obezbjeđuje čiste i živopisne boje, uz prijatni kontrast i objektivan prikaz iz svakog ugla. PowerVR SGX544 grafička kartica podržava Full HD video, pružajući nezaboravno gaming iskustvo i uživanje u vrhunskom multimedijalnom doživljaju.

Ekonomična upotreba je još jedna od prednosti Tesla Tableta 7.85″. Provjerili smo: specifična, inovativna baterija (3.7V/3750mAH) omogućila je sedam sati rada pri reprodukciji Full HD video sadržaja, maksimalnom osvjetljenju i uključenoj Wi-Fi konekciji, uz samo jedno punjenje. Baterija ovog uređaja traje oko 60% duže od većine onih koje napajaju tablete istog, ali i znatno višeg cjenovnog ranga, što uz Intel® Burst Performance tehnologiju i vrhunsku softversku optimizaciju, doprinosi izuzetnoj energetskoj efikasnosti.

Tesla Tablet 7.85’’ nudi i GPS funkciju, što je prava rijetkost kada se radi o uređajima iz iste kategorije. Tanak, kompaktan, lagan i jednostavan za upotrebu, ovaj uređaj može da se koristi i kao navigacija tokom vožnje. Važno je i da se kaže da je Nikola Tesla začetnik bežičnog prijenosa energije za razmjenu informacija, pa je prirodno što Tesla Tablet 7.85″ posjeduje i Bluetooth tehnologiju.

Uz elegantan dizajn i mnoštvo karakteristika koje mogu da se mjere sa uređajima iz premium klase, na prvi pogled je jasno da se na izradi Tesla Tableta 7.85’’ nije štedjelo. Ali njegovom kupovinom, mnogi će  značajno uštedjeti, navode iz ComTrade-a.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza