'Kineski Apple' proslavio peti rođendan akcijama i rekordom

10.04.2015. 10:44 / Izvor: 24sata
'Kineski Apple' proslavio peti rođendan akcijama i rekordom

Kineski Beijing Xiaomi Technology Co Ltd poznat po svojim pristupačnim high-end pametnim telefonima Mi-serije, ali i elektronici široke potrošnje u Aziji.

Treći najveći proizvođač mobitela i najvrijedniji startup na svijetu proslavio je petu godišnjicu 'festivalom' za fanove i rekordom za najviše prodanih uređaja u danu

Kineski Beijing Xiaomi Technology Co Ltd poznat po svojim pristupačnim high-end pametnim telefonima Mi-serije, ali i elektronici široke potrošnje u Aziji, krenuo je ovih dana i u osvajanje Indije gdje je uz obilježavanje pete godišnjice Mi Fan Festivalom proširio svoju distribucijsku mrežu s Flipkarta na Amazon i Snapdeal.

Tijekom cijelog dana organizirane su nagradne igre, odobravani su popusti i do 30 dolara na najpopularnije modele, poput vrućeg Xiaomi Mi4, a uz narudžbe za Redmi Note 4G besplatno su dolazile slušalice i prijenosne baterije od 5200mAh.

Rezultat je bio impresivan, u samo 38 sekundi rasprodana je cijela Mi serija mobitela za ovu prigodu, a do kraja dana 2 milijuna uređaja čime je postavljenGuinessov rekord za najviše prodanih uređaja na jednoj online platformi.

Ovom prilikom Xiaomi je tržištu predstavio i svoj najjeftiniji pametni telefon do sada, Redmi 2A pojednostavljenu verziju popularnog Redmi 2  modela koji će se moći kupiti za 90-ak eura.

Kako mobiteli 'kineskog Applea' nisu službeno dostupni na američkom i europskom tržištu, zainteresirani se mogu snaći za sada jedino istraživanjem europskih skladišta azijskih dobavljača.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza