Adidas počeo proizvodnju tenisica od otpadne plastike iz oceana

07.11.2016. 13:24 / Izvor: Akta.ba

Od sredine studenog, u trgovinama i online, za kupnju bit će dostupno 7000 pari tenisica po cijeni od 220 dolara.

Pretvoriti otpad iz oceana i stare ribarske mreže u tenisice. To je misija novog Adidasovog projekta koji provodi u suradnji s ekološkom organizacijom "Parley for the Oceans", a u sklopu kojeg je nastao i prvi par tenisica koji je napravljen od plastike iz oceana i ilegalnih ribarskih mreža, objavio je RTL.

Prototip tenisica predstavljen je na konferenciji o klimatskim promjenama koja je održana u sjedištu UN-a u New Yorku, a sada su ih počeli proizvoditi.

Od sredine studenog, u trgovinama i online, za kupnju bit će dostupno 7000 pari tenisica po cijeni od 220 dolara. Zovu se UltraBOOST Uncaged Parley, a 95 posto gornjeg dijela tenisice izrađeno je od plastike iz oceana izvučene iz mora u blizini Maldiva, a ostatak je napravljen od recikliranih materijala.

Potplat je napravljen od održivih materijala, dok je gornji dio tenisice u potpunosti izrađen od niti koje su nastale iz otpadne plastike prikupljene u oceanu te ilegalnih ribarskih mreža za vrijeme jedne od ekoloških ekspedicija u zapadnoj Africi.

Ove tenisice još nisu na prodaju, no iz Adidasa napominju kako se radi o prvoj inicijativi stvaranja linije proizvoda od plastike iz oceana koja će biti predstavljena javnosti krajem godine.

RTL

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza