Instruktori Pegasosa stekli nova znanja u SAD-u

11.11.2014. 09:49 / Izvor: eKapija.ba
Instruktori Pegasosa stekli nova znanja u SAD-u
OTVORI GALERIJU

Za uspjeh je najvažniji kontinuiran rad i sticanje novog znanja. Ovi ljudi žive za konje i dan u sedlu i njihov cijeli svijet gravitira oko štale i otvorenog prostora.

Za uspjeh je najvažniji kontinuiran rad i sticanje novog znanja. Zbog toga su instruktori Konjičkog kluba Pegasos nedavno proveli tri sedmice u SAD, na dodatnoj edukaciji u polju terapijskog jahanja i treninga konja. Svoje vještine i znanje su nadograđivali u terapijskim centrima "Quest Therapeutic Services" i "Thorncroft Equestrian Center". Ali rad sa poznatim trenerom konja, Samom Brown im je bila posebna poslastica.

"Iskustvo koje smo stekli će biti od velikog značaja jer ćemo implementacijom naučenog naš Centar podići za još par stepenica više i biti u mogućnosti da čari jahanja na još bolji način približimo drugima", poručuju iz ovog centra.

Pitate se kako su se zabavljali i relaksirali? Pa kao pravi ljubitelji konja, posjetili su prestižna takmičenja u preponskom jahanju, "Devon Horse Show" i "Princeton Show Jumping", a u srcima poželjeli da jednog dana takvo nešto bude i kod nas, sa našim jahačima.

No, to nije sve. U Konjičkom klubu Pegasos je došlo vrijeme da se malo rašire i raskomote. Tako su izgradili novu štalu, a sa njom dobili četiri nova boxa, prostor za opremu, hranu, tuš za konje i veliko skladište za sijeno i slamu.

"Osim prostora koji smo sa njom dobili predivno izgleda i uljepšava naš mali raj", ističu iz Pegasos centra.
 
A šta bi bila nova štala bez novih konja? Tako su se dva predivna dječaka pridružila njihovoj konjskoj porodici i savršeno se uklopila.

"Zaid, punokrvni arap i Argo, anglo-arap. Požurite i dođite da se ponovno zaljubite, jer u Pegasos centru ima mjesta za svakoga", poručuju na kraju iz Pegasosa, koji žive za konje i dan u sedlu i njihov cijeli svijet gravitira oko štale i otvorenog prostora.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza