Od 30. januara na repertoar Cinema Cityja stižu tri nova filmska naslova

29.01.2020. 09:16 / Izvor: Akta.ba
Od 30. januara na repertoar Cinema Cityja stižu tri nova filmska naslova

Richard Jewell, herojski je spasio tisuće života od bombaškog napada na Olimpijskim igrama 1996. godine.

"Slučaj Richarda Jewela" (Richard Jewel) je biografska kriminalistilka drama u režiji oscarovca Clinta Eastwooda, a u kojoj glavne uloge igraju Olivia Wilde, Sam Rockwell i Nina Arianda.

 

 

Richard Jewell, herojski je spasio tisuće života od bombaškog napada na Olimpijskim igrama 1996. godine. Nekoliko dana kasnije lokalni je dnevni list objavio tekst pod naslovom: FBI sumnja da je bombu postavio zaštitar heroj. Stvari su se tada počele odvijati nevjerojatnom brzinom tako da je CNN pročitao cijeli članak na televiziji, a stručnjaci su navalili proučavati Jewella sa zaključkom da on zaista odgovara psihološkom profilu terorista koji se traži. Jewell se za to vrijeme povukao u kuću svoje majke koju su mediji opsjedali poput lešinara.
Richard Jewell je u konačnici oslobođen svih sumnji, ali tek nakon što su mu mediji i FBI-a doslovce uništili život...

"Opsjednutost" (The Turning) je horor u kojem glavne likove tumače Mackenzie Davis, Finn Wolfhard i Brooklynn Prince.

 

 

Film donosi priču o dadilji Kate koja dolazi na seosko imanje u Maineu kako bi vodila brigu o dvoje djece, Flori i Milesu, koji su nedavno ostali siročad. Ubrzo uviđa da je ponašanje djece neobično, kao i to da se u kući događaju čudne pojave. Kate odlazi u zabranjeni dio kuće gdje probudi mračne sile koje opsjednu djecu i kreće njezina borba za spašavanjem vlastitog života...

"Polarana avantura" (Arctic Justice) je animirana avantura kja donosi priču o polarnoj lisici Swifty. Ona radi u poštanskoj službi, ali sanja o tome da jednog dana postane Top Dog - arktički haski kurir. Da bi dokazao da je vrijedan uloge, tajno zapovijeda isporuku paketa na tajanstvenu lokaciju. Na putu prema tamo naleti na nepoznatu tvrđavu u kojoj se suočava sa zlobnim genijem Ottom Von Walrus, koji ima mehaničke noge i zapovijeda lojalnoj vojsci neobično uljudnih sljedbenika. Swifty uskoro otkriva da Von Walrusov planira otopiti polarne ledene kape i poplaviti svijet kako bi njime zavladao. Swifty se pretvara u pravoj junaka te će uz pomoć svojih prijatelja spasiti svijet od Walrusa...

 

 

Pored četiri nova naslova na repertoaru Cinema Cityja možete pogledati i trenutno najgledaniju akciju "Zločesti dečki zauvijek" u kojoj glavne uloge igraju  Will Smith i Martin Lawrence, zatim kriminalističku akciju u režiji Guya Ritchieja  "Gospoda", te romantičnu dramu "Male žene" u kojoj glavne uloge igraju Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh.

Za najmlađe posjetitelje na repertoaru su animirani hitovi: "Špijunaža i kamuflaža", "Snježno kraljevstvo 2" i "Frka".

Za više informacija o terminima prikazivanja svih filmskih projekcija posjetite web stranicu: www.cinemacity.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza