Pogledajte trailer za novi domaći film "Koncentriši se, baba" (Video)

31.07.2020. 13:11 / Izvor: Akta.ba
Pogledajte trailer za novi domaći film 'Koncentriši se, baba' (Video)

Uloge u filmu ostvarili su glumci iz regije Jasna Žalica, Emir Hadžihafizbegović, Alma Prica, Jadranka Đokić..

Objavljen je trailer novog filma bosanskohercegovačkog redatelja Pjera Žalice “Koncentriši se, baba”, čija će svjetska premijera otvoriti 26. po redu Sarajevo Film Festival.

Uloge u filmu ostvarili su glumci iz regije Jasna Žalica, Emir Hadžihafizbegović, Alma Prica, Jadranka Đokić, Vedrana Božinović, Admir Glamočak, Dženita Imamović, Bane  Popović, Izudin Bajrović, Dino Sarija i Mira Banjac. Žalici je ovo treći igrani film, nakon “Gori vatra“ iz 2003. i “Kod amidže Idzira“ iz 2004. godine. Radnja filma događa se u travnju 1992. godine.

Brojna se obitelj, razbacana po cijeloj Jugoslaviji, okuplja u Sarajevu oko odra stare majke. Baba nije dobro, ali se prognoza obiteljskog liječnika da je njena smrt pitanje minuta, pretvara u sate, pa onda dane. Počinju spletke, prevare i trvenja oko nasljedstva koje će ostati iza starice, a naročito oko velike obiteljske kuće u Sarajevu.

Film je sniman u Sarajevu u studenom prošle godine. Film su producirali Obala Art Centar, Sarajevo Film Festival i Turska državna radio-televizija u okviru zajedničkog projekta Sarajevo grad filma za globalne ekrane.

Ovogodišnji Sarajevo Film Festival održat će se od 14. do 21. kolovoza, a organizatori poručuju da su sigurnost i zdravlje gostiju i uposlenih prioritet. Stoga će festival biti održan u skladu sa savjetima zdravstvenih stručnjaka.

“Ponašajući se odgovorno i u okviru jasno definiranih smjernica, možemo pokazati kako se društvena kohezija može graditi i tamo gdje smo dužni održavati fizičku distancu“, ističu iz SFF-a. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza