U kinima porodična avantura o najpoznatijem psu na svijetu "Lesi se vraća kući"

13.10.2020. 10:15 / Izvor: Akta.ba
U kinima porodična avantura o najpoznatijem psu na svijetu 'Lesi se vraća kući'

Distributerska kuća Una Film je najavila da od četvrtka 15. Oktobra stiže topla porodična avantura o najpoznatijem psu na svijetu, zasnovana na dječijoj priči Erica Knighta “LESI SE VRAĆA KUĆI”.

Distributerska kuća Una Film je najavila da od četvrtka 15. Oktobra u kina stiže topla porodična avantura o najpoznatijem psu na svijetu, zasnovana na dječijoj priči Erica Knighta “LESI SE VRAĆA KUĆI”.

Film “LESI SE VRAĆA KUĆI” je definitivno jedan od onih koji sve nas vrati u djetinjstvo i vrijeme kada smo bili kao školarci očarani emocijom i ljubavi između čovjeka i njegovog najboljeg prijatelja psa.

 

LESI SE VRAĆA KUĆI (LASSIE) 

SINHRONIZOVANO

Režija: Hanno Olderdissen Režija sinhronizacije: Dušica Novaković

Uloge:  Nico Marischka, Sebastian Bezzel, Anna Maria Mühe, Matthias Habich, Bella Bading

Glasovi: Dragica Ristanović, Mariana Aranđelović, Marko Ćurčić, Branislav Platiša, Dimitrije Nikolić, Dušica Novaković, Aleksandar Gligorić, Dragan Vujić, Marko Marković, Bojan Hlišć, Darija Vračević, Anja Orelj

Scenario:  Jane Ainscough, zasnovano na istoimenoj dječijoj priči Erica Knighta

Flo ima svog najboljeg prijatelja, a to je koli Lesi. Međutim, zbog novonastalih okolnosti, njegova porodica mora da se odrekne psa i Floovo srce biva slomljeno. Ipak, Lesi se nerado razdvaja od Floa i kreće na putovanje preko cijele Njemačke, kako bi se vratila svom voljenom drugu.

Dvanaestogodišnji Florian i njegova voljena Lesi su nerazdvojni, najbolji prijatelji. Sretno žive u idiličnom selu na jugu Njemačke. Ali, kada Florianov otac izgubi posao, moraju da se presele u manji stan, u kojem nije dozvoljeno držati pse. Florian je skrhan, jer mora da se rastavi od Lesi, koja biva predata grofu von Sprengelu.

Oni putuju na Sjeverno more zajedno sa grofovom dvanaestogodišnjom unukom, Prisciliom. Međutim, kada grof pokaže svoje pravo, zlo lice i kad se Lesi osjeti veoma ugroženom, ona koristi priliku da pobjegne i otpočne svoju avanturu, putovanje preko cijele Njemačke, kako bi pronašla Floa. Ali, nije Lesi jedina koja se otišla na putovanje. Ni Flo nije mogao više da izdrži i kreće u potragu za svojim psom. Njih dvoje nije tako lako pobijediti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza