U kinima ovog mjeseca "Previše lično", "Klopa, cuga i luđaci" i "Freky"

03.11.2020. 12:43 / Izvor: Akta.ba
U kinima ovog mjeseca 'Previše lično', 'Klopa, cuga i luđaci' i 'Freky'

Pogledajte ovog mjeseca u kinima "Previše lično", "Klopa, cuga i luđaci" i "Freky".

FREAKY

U kinima od 12. novembra 2020.godine

Režija: Christopher Landon

Uloge: Vince Vaughn, Kathryn Newton, Celeste O’Connor, Misha Osherovich, Uriah Shelton, Dana Drori, Katie Finneran, Alan Ruck

Žanr: horor komedija

Scenario: Christopher Landon, Michael Kennedy

Producent: Jason Blum

Izvršni producent: Couper Samuelson, Jeanette Volturno

Ovog novembra budite spremni za pomalo uvrnuto viđenje teme zamjene tijela, jer ovog puta jedna tinejdžerka tijelo mijenja sa neumornim serijskim ubicom.

Sedamnaestogodišnja Millie Cesler (Kathryn Newton, Blockers, HBO serija Big Little Lies), pokušava da preživi krvožedne holove srednje škole u Blisfieldu i okrutnost ekipe popularnih učenika. Ali, kada postane najnovija meta Kasapina (Vince Vaughn), ozloglašenog serijskog ubice iz grada, tegobe koje je prate u završnoj godini postaju joj najmanja briga.

Kasapinov mistični, drevni bodež prilikom njihovog susreta dovodi do toga da se on i Millie narednog jutra probude u tijelu onog drugog. Millie tada saznaje da ima samo 24 sata da se vrati u svoje tijelo, jer će zamjena postati trajna i zauvijek će ostati zarobljena u obliku sredovječnog manijaka. Jedini problem je u tome što ona sada izgleda kao ogromni psihopata za kim je cijeli grad u potjeri, a Kasapin izgleda kao ona, dok željno iščekuje završnu žurku, gdje planira da zadovolji svoj nezajažljivi apetit za krvoprolićem.

Uz pomoć prijatelja – “ultra woke” Neile (Celeste O’Connor, Ghostbusters: Afterlife), ultra-fabuloznog Josha (Misha Osherovich, The Goldfinch) i simpatije Bookera (Uriah Shelton, Enter the Warriors Gate) – Millie je u trci s vremenom ne bi li preokrenula kletvu, dok Kasapin otkriva da je žensko tijelo savršena kamuflaža za masakr na žurci.

U filmu se pojavljuju i Alan Ruck (HBO-ov Succession), Katie Finneran (Why Women Kill) i Dana Drori (Hulu’s High Fidelity).

Od vele-majstora, scenariste i režisera Jason Blum (Happy Death Day, The Purge franšiza), dolazi nam mračna horor komedija o koljaču, srednjoškolcima i brutalnoj istini o srednjoj školi.

Scenario za film FREAKY djelo je Christophera Landona i Michaela Kennedya (Bordertown), a producent je Jason Blum (Halloween, The Invisible Man). Producentska kuća je “Blumehouse Productions” u saradnji sa “Divide/Conquer”. Izvršni producenti su Couper Samuelson i Jeanette Volturno.

 

PREVIŠE LIČNO

U kinima od 19. novembra 2020.

Režija: Marta Ferencová

Uloge: Eliška Balzerová, Tatiana Dyková, Petra Hřebíčková, Ľuboš Kostelný, Marián Mitaš, Janko Popović Volarić, Branislav Trifunović, Predrag  Miki  Manojlović...

Žanr:  romantična komedija

Producentske kuće: JOY DEPARTMENT, NUNEZ NFE, TRINITY PICTURES

Scenario: Eva „Evita“ Twardzik Urbaníková, Marta Ferencová

Producenti: Peter Núñez, Marianna Heinz, Roland Kubina

Kreativni producent: Anton Ondrejka

Kamera: Mário Ondriš

Prema bestseleru EVITE TWARDZIK URBANIKOVE

Film govori o tri žene koje se poznaju ili upoznaju. Ujedinjuje ih prijateljstvo, muškarac i mala petogodišnja djevojčica. Simona (Tatiana Dyková) obnavlja svoj život nakon što se razvede i njen sin odluči da živi s ocem. Natalija (Petra Hřebíčková) ljubav nalazi u udovcu s kćerkicom i predanom bakom. A Eva (Eliška Balzerová), iako penzionerka, saznaje da njena ljubav uključuje i onu partnersku, a ne samo ljubav prema unuci.

Nasmijana, ponekad dirljiva priča dokaz je da postoji toliko različitih ljubavi koliko ima ljudi na zemlji. Tako je  ponekad malo dovoljno da se iz razonode razvije snažna veza, a još manje da se pažljivo raspoređena sreća razbije na hiljade dijelova. Film o ljubavi prema muškarcima, prema djeci, prema sebi, o odgovornosti za one koje volimo i za one koji su ih voljeli prije nas. Film u kojem se svi  mogu pronaći. Tri divne žene. Tri oblika ljubavi. Tri priče o radosti i bolu, sreći i tuzi ...

Tvorci uspješnog filma Sve ili ništa, koji je u slovačkim kinima prije dvije godine vidjelo 338 000 gledalaca, snimili su komediju Previše lično  prema istoimenoj knjizi bestseleru književnice Evite Twardzik Urbaníkove.

Režiju filma ponovno je preuzela Marta Ferencova. Češkom ženskom trojcu u glavnim ulogama - Eliška Balzerová, Tatijana Dikova i Petra Hžrebíčkova – pridružili su se slovački glumci Luboš Kostelni i Marijan Mitaš, hrvatski Janko Popović Volarić i srpski glumci Branislav Trifunović i Predrag Manojlović.

 

 

KLOPA, CUGA I LUĐACI (FRIENDSGIVING)

U kinima od 26. novembra 2020.

Režija: Nicol Paone

Uloge: Malin Akerman, Kat Dennings, Jack Donnelly, Aisha Tyler, Ryan Hansen, Deon Cole, Chelsea Peretti, Margaret Cho, Fortune Feimster, Wanda Sykes, Christine Taylor, Jane Seymour

Žanr: komedija

Scenario: Nicol Paone

Sadržaj: Abby se raduje opuštenom Danu zahvalnosti sa najboljom prijateljicom Molly. Ali planovi prijateljica za tihu večeru uz ćuretinu nestaju kad im se pridruže Mollyin novi dečko i njena ekscentrična majka. Smjestite tu i upadače na žurku, uključujući Molinu staru ljubav, šamana u pokušaju i trio gej vile zaštitnice, i eto recepta za komično haotičan odmor koji niko nikada neće zaboraviti - čak i da je želio!

 

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza