Od danas u kinima "Bješe jednom"

03.12.2020. 12:01 / Izvor: Akta.ba
Od danas u kinima 'Bješe jednom'

Interesantna drama, u kojoj jednu od vodećih uloga igra Angelina Jolie.

Una film najavljuje dugoočekivanu dramu “Bješe jednom (Come away)", koju ćete moći gledati u našim kinima već od danas. Jednu od vodećih uloga igra Angelina Jolie.

Radnja se odvija u Engleskoj, krajem 19. vijeka. David (12), Petar (10) i Alisa Lidlton (8) uživaju u idiličnom djetinjstvu. Oni najviše vole da se igraju u svojoj bašti i obližnjoj šumi, a dječiju živopisnu maštu podstiču roditelji Džek (David Oyelowo) i Rouz (Angelina Jolie). Alisa i Petar su zaljubljeni u svog starijeg brata Davida, koji svoju pažnju dijeli na sestrine čajanke sa plišanim igračkama i uzbudljive gusarske avanture sa mlađim bratom. Njihov svijet će biti poljuljan kada Rouzina sestra Elenor (Anna Chancellor), opsjeduta statusom, obezbjedi Davidu mjesto u Bristlmosu, prestižnom internatu, što znači da će David uskoro otići od kuće. Ali, zamišljeni život bez Davida postaje još gora stvarnost kada se dogodi tragedija – tokom igre na trošnom riječnom čamcu sa Petrom, David se oklizne i udavi.

Tuga prijeti da slomi porodicu Lidlton. Rouz se povlači u sebe, dosta pije, dok opsesivno pravi šešir od filca koji je obećala Davidu kao poklon za odlazak. Džek, majstor koji pravi makete brodova, ponovo upada u svoju zavisnost od kockanja i baca se u dugove, povezujući se sa svojom mračnom prošlošću podzemlja. Alisa u početku odbija da prihvati da Davida zaista nema i, odgurnuta od majke, približava se tetki koja odlučuje da je pretvori u pravu damu. U međuvremenu, Petar sebe krivi za Davidovu smrt i trudi se da popuni rupu koja je u porodici nastala zbog bratovog stradanja.

Trailer pogledajte na linku:

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza