U Narodnom pozorištu Sarajevo upriličen sastanak direktora bh. pozorišta

Pauza / KULTURA I FILM

U Narodnom pozorištu Sarajevo upriličen sastanak direktora bh. pozorišta

Na inicijativu direktora Narodnog pozorišta Sarajevo Dine Mustafića, danas je u povodu obilježavanja stote godišnjice ‘Kuće na Obali’ održan sastanak direktora bosanskohercegovačkih pozorišta.

02.10.2021. 10:06 / Izvor: Akta.ba

Na inicijativu direktora Narodnog pozorišta Sarajevo Dine Mustafića, jučer je u povodu obilježavanja stote godišnjice ‘Kuće na Obali’ održan sastanak direktora bosanskohercegovačkih pozorišta.

Na sastanku su prisustvovali: direktor BNP Zenica Miroljub Mijatović, direktor Pozorišta Prijedor Srđan Knjeginjić, ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja, direktor NP Mostar Almir Mujkanović te direktor NP Tuzla Mirza Ćatibušić.

U razgovoru je istaknuta potreba za intezivnijom međusobnom saradnjom i razmjenom umjetničkih sadržaja institucionalnih pozorišta Bosne i Hercegovine.

Također, dogovoreno je Koordinaciono tijelo koje će okupiti umjetnička vodstva pozorišta svih bosanskohercegovačkih pozorišta koje će raditi na zajedničkoj platformi međusobne produkcione i autorske saradnje, prezentacije bh. predstava u regionu i inostranstvu, ustanovljavanju kriterija i procedura festivalskih selekcija i podizanju tehničko-organizacionog standarda svih bh. pozorišnih festivala.

Dogovoren je sljedeći susret prilikom teatarske smotre “Tuzlanski pozorišni dani” kada će biti pozvani svi profesionalni teatri iz Bosne i Hercegovine da se priključe ovoj inicijativi.

U jubilarnoj sezoni Narodnog pozorišta svi bosanskohercegovački teatri će u čast stogodišnjeg života i rada Narodnog pozorišta gostovati u Sarajevu sa svojim najboljim predstavama.

I Narodno pozorište Sarajevo će ovim povodom predstaviti svoju recentnu produkciju u svim teatarskim centrima, saopćeno je iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza