U Bihaću počela manifestacija "Jesen na Gelenderima"

18.10.2021. 12:13 / Izvor: Fena
Bihać

Ovogodišnja "Jesen na Gelenderima" traje devet dana od 16. do 24. oktobra, u okviru kojih će biti organizirani brojni zabavni sadržaji.

Udruženje ABC, Gradska turistička zajednica i Kulturni centar Bihać organizirali su i ove godine manifestaciju "Jesen na Gelenderima", a početak je obilježen tradicionalnom Trahanijadom i akcijom "Rasti sa mnom", odnosno sadnjom stabala jablana, bagrema i hrasta.

"Ovo je manifestacija koju je unazad nekoliko godina organiziralo Udruženje ABC, a ovogodišnja novina je angažman Turističke zajednice Grada Bihaća i Kulturnog centra. Jednostavno, na najljepši način u našem "Bišću" ispraćamo ljeto i uživamo u jeseni. Gelenderi su najljepša šetnica u Gradskom parku u kojem se godinama okupljaju brojni naši sugrađani, pa ćemo tako i ove godine u okviru manifestacije družiti se, svirati, pjevati, kuhati i promovirati sve domaće vrijednosti i potencijale", kazala je direktorica Kulturnog centra u Bihaću Erna Begatović.

Ovogodišnja "Jesen na Gelenderima" traje devet dana od 16. do 24. oktobra, u okviru kojih će biti organizirani brojni zabavni sadržaji.

Organizirana je zajednička radna akcija "Rasti sa mnom" i druženje lokalne djece prilikom koje su zasađena stabla jablana, bagrema i hrasta.

"Akcija je provedena na lokaciji gradnje novog gradskog parka i šetališta Humci - Garavice u okviru projekta (Ne)vidljivi pejzaži. Nastavili smo Trahanijadom, kojom čuvamo naše običaje i promoviramo naše tradicionalno krajiško jelo - trahanu", riječi su Manuele Šušnjar iz Turističke zajednice Grada Bihaća.

"Jesen na Gelenderima" bit će nastavljena svakodnevnim muzičkim, zabavnim i edukativnim sadržajima, pa će tako građani Bihaća i njihovi gosti do kraja sedmice uživati u filmskim i muzičkim večerima, kao i brojnim aktivnostima i dešavanjima za najmlađe.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza