Muzički spektakl u Tuzli: Počela prodaja ulaznica za 14. Festival sevdalinke

08.11.2022. 09:51 / Izvor: Akta.ba
sevdalinka

Manje od mjesec dana nas dijeli do početka 14. Festivala sevdalinke koji je odavno postao tradicionalan događaj u Tuzli.

Manje od mjesec dana nas dijeli do početka 14. Festivala sevdalinke koji je odavno postao tradicionalan događaj u Tuzli. Festival se održava od 30. novembra do 01. decembra 2022. godine, a organizatori su najavili mnogo poznatih imena sa naše estrade koje ćete imati priliku slušati uživo u Tuzli 01. decembra u Bosanskom kulturnom centru.

Festival “Sevdalinko u srcu te nosim” je jedini događaj  posvećen sevdalinci u svijetu koji ima društvenu i kulturno-historijsku misiju očuvanja i prepoznavanja značaja sevdalinke za Bosnu i Hercegovinu, kao najvrijednije muzičke baštine naših prostora.

Tokom godina razvijena je velika mreža podrške i kreirano je preko 100 dešavanja u Bosni i Hercegovini i šire, te svakodnevna promocija i afirmacija sevdalinke kroz medije, nastupe i rad.

Na dosadašnjim festivalima je učestvovalo preko stotinu vrsnih interpretatora sevdalinke iz BiH, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Njemačke, Holandije, Austrije… 

Ove godine kao i svih prethodnih imate priliku da uživate u izvedbama sevdalinke nekih od najpoznatijih imena, uz prijenos uživo na RTV TK i Trgu Slobode u Tuzli.

"Obavještavamo sve ljubitelje sevdalinke da je počela prodaja ulaznica za 14. Festival sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim”, cijena ulaznice iznosi 10 KM. Ulaznice možete kupiti svaki radni dan od 08 – 15h na biletarnici BKC-a Tuzla, kao i putem rezervacije na Viber broj: +387 61 018 138", kažu organizatori.

Pored revijalne noći koja je zakazana za 01. decembar, imati ćete priliku prisustvovati i takmičarskoj večeri, noć prije – 30. novembra kada će se naši domaći i regionalni takmičari nadmetati sa svojim autorskim djelima.

Do tada možete uživati u najljepšima izvedbama sevdalinke sa prethodnih festivala na youtube kanalu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza