SARAJEVO FILM FESTIVAL

Mastercard ponosni partner filmske magije

03.08.2023. 11:33 / Izvor: Akta.ba
SFF

Neprocjenjiva iskustva i pogled na život iz drugačije perspektive od 11. do 18. avgusta.

Mastercard s ponosom obilježava devetu godišnjicu partnerstva sa Sarajevo Film Festivalom, praznikom sedme umjetnosti čiji značaj odavno prevazilazi granice Bosne i Hercegovine i regiona. Dobro poznati Festivalski trg u Sarajevu tokom sedam dana filmske magije u avgustu, biće mjesto susreta za filmske stvaraoce i posjetioce internacionalno, a Mastercard kao ekskluzivni sponzor ove regionalne filmske smotre ima za cilj da svojom fokusiranom strategijom promocije digitalnih plaćanja unaprijedi iskustva korisnika tokom festivala i još snažnije ih poveže sa njihovim interesovanjima i strastima ka filmskoj umjetnosti.

Skoro decenijskim partnerstvom sa najvažnijim filmskim festivalom u jugoistočnoj Evropi, Sarajevo Film Festivalom, Mastercard potvrđuje svoju opredijeljenost da uz pomoć vrhunske ekpertize u oblasti tehnologije, inovacija, održivosti, te rodne ravnopravnosti, potakne promjene u različitim industrijama, pa tako i filmskoj.

"Filmovi dokazano mijenjaju način na koji gledamo na život i svijet oko sebe i zato smo veoma ponosni na našu saradnju sa Sarajevo Film Festivalom koja iz godine u godinu jača kroz kontinuirana unaprjeđenja digitalnih načina plaćanja tokom festivala, ali i kroz dodatne vrijednosti na polju inkluzije i jednakih prava. Tako smo i ove godine u cilju podizanja svijesti i doprinosa većoj vidljivosti i promociji žena u filmskoj industriji, sponzor Specijalne nagrade za promociju rodne ravnopravnosti koja je dio redovne  takmičarske kategorije već treću godinu zaredom. Dok smo istovremeno podržali razvoj mobilne aplikacije Sarajevo Film Festivala koja sada ima i integrisanu platnu funkcionalnost omogućivši unaprijeđeno korisničko iskustvo za sve posjetioce festivala koji sada svoje ulaznice mogu kupiti na jednostavan i siguran način kroz mobilnu aplikaciju i pri tom ostvariti i dodatne pogodnosti u vidu popusta”, rekla je Milena Đorić Gudurić, direktorica marketinga za tržišta Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore u kompaniji Mastercard.

“Sarajevo Film Festival i Mastercard imaju skoro decenijsku uspješnu saradnju i veoma smo ponosni na to. Podrška razvoju nove mobilne aplikacije Sarajevo Film Festivala od strane Mastercarda došla je u pravom trenutku kako bismo omogućili još jedan kanal online prodaje ulaznica, ali prije svega kako bismo posjetiocima obezbijedili da na jednostavan, efikasan i savremen način, na jednom mjestu dobiju  informacije o sadržaju filmova, rasporedu projekcija, kao i festivalskim lokacijama na koje ih aplikacija upućuje nakon što završe proces kupovine ulaznica. Sigurni smo da će ova aplikacija, te brza, ugodna i sigurna kupovina putem vlastitih uređaja, doprinijeti još boljem festivalskom iskustvu naše publike“, izjavio je Jovan Marjanović, direktor Sarajevo Film Festivala.

Kako su automatizovani benefiti postali sinonim za Mastercard, ove godine korisnici kartica moći će uživati u posebnim online pogodnostima za vrijeme trajanja Festivala. Svi Mastercard korisnici koji žele uštediti vrijeme, brzo i sigurno doći do povoljnih ulaznica za Sarajevo Film Festival sada imaju mogućnost da svoje ulaznice kupe online putem nove mobilne aplikacije, uz pomoć bilo koje Mastercard® kartice koja je  dodata i sačuvana u aplikaciji. Korisnici Mastercard® kartica tako ostvaruju 20% popusta na kupovinu ulaznica za bilo koju projekciju, u pretprodaji i tokom trajanja Sarajevo Film Festivala, a pogodnost se odnosi na sve korisnike Mastercard kartica iz Bosne i Hercegovine i svijeta. Nova mobilna aplikacija Sarajevo Film Festivala može se preuzeti putem Play ili App prodavnice.

Istovremeno, Mastercard korisnike i posjetioce Sarajeva tokom avgusta očekuju i dodatne pogodnosti sa partnerima iz oblasti transporta i urbane mobilnosti Centrotrans i BinBin-električni skuteri, za lakšu i ugodniju gradsku vožnju i dolazak do svih Sarajevo Film Festival lokacija, i to u vidu dodatnih dopuna na korisničkim računima ukoliko svoju vožnju plate Mastercard® karticom kroz aplikacije partnera. Na ovaj način, Mastercard iz godine u godinu sa Sarajevo Film Festivalom kontinuirano stvara nove neprocjenjive mogućnosti i trenutke koji korisnike još snažnije povezuju sa filmskom umjetnošću i kinematografijom, stvarajući istovremeno dodatne vrijednosti za lokalnu zajednicu, ali i region kojima je snažna filmska industrija potrebna.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza