Besplatan ulaz

Sarajevo grad filma UNESCO-a i ove godine organizuje Noć kina

15.12.2023. 13:08 / Izvor: Akta.ba
noć kina

Na Noć kina, 27. decembra, od 17 sati do ponoći, uživajte besplatno u filmovima.

Sarajevo grad filma UNESCO-a i ove godine organizuje Noć kina, tradicionalnu manifestaciju koja će treći put za redom besplatno otvoriti vrata kina u Sarajevu.  

Noć kina bit će održana u srijedu, 27. decembra, a besplatan ulaz u kina građanima i turistima Sarajeva omogućili su Sarajevo grad filma UNESCO-a i Grad Sarajevo. Partneri projekta su Mastercard i UNIQA osiguranje. 

Na Noć kina, 27. decembra, od 17 sati do ponoći, uživajte besplatno u filmovima i posjetite: Centar za djecu i omladinu, Cineplexx, CineStar, Dom kulture Ilidža - Kino Igman, Free kino Valter, kino Meeting Point, kino Novi Grad i Kinoteku BiH. 

Noć kina u Sarajevu Sarajevo grad filma UNESCO-a organizuje simbolično uoči dana kada su braća Lumiere održala prvu kino projekciju na svijetu, 1895. godine u Parizu.  

Ova je manifestacija osmišljena po uzoru na francuski praznik filma - La Fête du Cinéma, koji se održava već 38 godina i okuplja veliki broj posjetilaca, a građani vjerno iščekuju praznik filma i posjećuju kina.  

Događaj postaje tradicija i u Sarajevu, gradu koji je zvanično proglašen gradom filma UNESCO-a 2019. godine.  

Kao ponosni član globalne Mreže kreativnih gradova UNESCO-a, Grad Sarajevo kroz kreativnu oblast filma nastoji ponuditi bogate i raznovrsne kulturne i filmske sadržaje dostupne svim građanima i posjetiocima Sarajeva, podržavajući održavanje događaja Noć kina. 

Ulaz je besplatan! 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza