Sutra u Sarajevu počinje Sundance film festival

20.09.2013. 10:02 / Izvor: Fena
Sutra u Sarajevu počinje Sundance film festival

Art kino Kriterion, u saradnji sa Američkom ambasadom u BiH i Film Forward internacionalnim programom, je domaćin Sundance film festivala koji će se održati u periodu od 21. do 28. septembra.

Prvog dana Sundance film festivala, 21. septembra,  posjetioci art kina Kriterion će imati priliku da se druže s ljubiteljima filma na svečanom otvorenju, koktelu dobrodošlice i projekciji filma „Valley of the Saints”.

Film govori o prekretnici života za dva prijatelja i o mladoj naučnici u vodenoj zajednici Kašmira i ostavlja dubok utisak već na početku Sundance priče.

Art kino Kriterion, u saradnji sa Američkom ambasadom u BiH i Film Forward internacionalnim programom, je domaćin Sundance film festivala koji će se održati u periodu od 21. do 28. septembra. Početak svih projekcija će biti u 19 sati.

Planirano je prikazivanje ukupno 8 filmova, nakon kojih će uslijediti razgovor i otvorena diskusija moderatora i režisera sa publikom. Ulaz na sve projekcije je besplatan. 

Sundance Institut (www.sundance.org) je neprofitna organizacija osnovana 1981. godine u SAD-u. Posvećeni su otkrivanju nezavisnih filmskih umjetnika i publike, kao i razvijanju i podržavanju istih. Sundance internacionalna inicijativa, poznatija pod imenom Film Forward ove godine sarađuje sa art kinom Kriterion i predstavlja Sundance film festival u Sarajevu. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza