Danas počinje prvi Azijski diplomatski bazar u Sarajevu

15.10.2016. 09:30 / Izvor: Akta.ba
Danas počinje prvi Azijski diplomatski bazar u Sarajevu

Posjetioci će imati priliku prisustvovati performansu uz indonezijsku muziku, uživati u kineskoj ceremoniji čaja, učestvovati u meditaciji u spirali.

Udruženje bosanskohercegovačko-azijskog prijateljstva (ABACUS) u saradnji s Drugom gimnazijom Sarajevo organizira prvi Azijski diplomatski bazar.

Bazar će biti održan u subotu 15. oktobra od 11.00 do 16.00 sati u prostorijama Druge gimnazije Sarajevo. Nakon bazara će u art kinu Kriterion u večernjim satima biti upriličen after party uz azijsku muziku, saopćeno je iz Udruženja bosanskohercegovačko-azijskog prijateljstva. 

Bazar je organiziran s ciljem unapređenja i produbljivanja saradnje s azijskim zemljama koje su rezidentno i nerezidentno prisutne u Bosni i Hercegovini, kao i s diplomatama, akademskim krugovima, te poslovnim subjektima.

Ambasade azijskih zemalja i kompanije koje se bave prodajom azijskih proizvoda će predstaviti gastronomiju, kulturu i umjetnost azijskih zemalja, a učenici Druge gimnazije će izložiti poster-prezentacije o azijskim zemljama.

Posjetioci će, između ostalog, imati priliku prisustvovati performansu uz indonezijsku muziku, uživati u kineskoj ceremoniji čaja, učestvovati u meditaciji u spirali, kao i fotografirati se u tradicionalnoj nošnji iz azijskih zemalja.

Kompletan prihod od Bazara bit će iskorišten za kreiranje edukativnih materijala o Aziji za srednjoškolce u BiH i posebno dizajniran projekt, u kome će vršnjaci učiti jedni druge o Aziji i njenim kulturnim, civilizacijskim i socio-ekonomskim potencijalima, kao i sličnosti s društvom u BiH i na Balkanu. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza