Promotivna kampanja u Zagrebu i Ljubljani: Sarajevo novogodišnji centar regije

20.11.2018. 12:38 / Izvor: Akta.ba
Promotivna kampanja u Zagrebu i Ljubljani: Sarajevo novogodišnji centar regije

Grad Sarajevo će i ove godine biti novogodišnji centar regije zapadnog Balkana.

Grad Sarajevo će i ove godine biti novogodišnji centar regije zapadnog Balkana, poručeno je jučer na konferenciji za novinare koja je održana u Palači Dverce u Zagrebu.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, zajedno sa domaćinom gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem te regionalnom zvijezdom Hari Mata Harijem, promovirao je glavni grad BiH kao mjesto najbolje novogodišnje zabave na otvorenom u cijeloj regiji.

Pred velikim brojem novinara i predstavnika medija, a u prisustvu bh. ambasadorice u Hrvatskoj Renate Paškalj, predstavljen je ovogodišnji program na otvorenom. Nastup Hari Mata Harija će biti vrhunac trodnevnog programa, u kojem će pored mladih muzičara grupe MuzikArt, učestvovati i Bombaj Štampa.

"Sarajevo otvara svoja vrata regiji. Pripremamo spektakularan i bogat program. Odlučili smo našu promotivnu kampanju u regiji početi ovdje u Zagrebu, gdje se osjećamo posebno dobrodošli. Zahvalan sam svom kolegi gradonačelniku Bandiću što nam je danas pružio podršku. Ovo potvrđuje izuzetno dobre prijateljske odnose dvije metropole", rekao je danas gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Prisutnima se obratio i Bandić: "Ja se u Sarajevo osjećam kao kod kuće. Ljudi u Sarajevo znaju napraviti atmosferu, znaju napraviti da tako kažem najbolji dernek. Tako je bilo i ranije, a uvjeren sam da će tako biti i ubuduće. Drago mi je da su Bosanci i Hercegovci drugi najbrojniji gosti na zagrebačkom adventu te da svi imamo koristi od učvršćivanja veza. Mi smo upućeni jedni na druge", rekao je Bandić.

Novinarima se obratio i Hari Mata Hari navodeći da je ovaj koncert svojevrsna kruna njegove karijere te je obećao veliki koncert sa njegovim poznatim hitovima.

"I sam ovdje kao kod kuće i zato pozivam sve da dođu u Sarajevo i osjete tu nezaboravnu atmosferu", poručio je Hari Mata Hari.

 

 

Nakon Zagreba, Grad Sarajevo i Turistička zajednica Kantona Sarajevo prezentirali su novogodišnji program glavnog grada Bosne i Hercegovine i u Ljubljani. Konferenciji za novinare u gradskoj vijećnici prisustvovao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, Hari Mata Hari, glavna zvijezda novogodišnjeg programa i zamjenik gradonačelnika Ljubljane Dejan Crnek.

Hari Mata Hari je uz pratnju muzičara koje je specijalno za ovu priliku osigurao gradonačelnik Zoran Janković, napravio predivnu atmosferu i izmamio aplauze prisutnih u gradskoj dvorani.

"Volim se vratiti u Ljubljanu, posebno sam vezan za ove ljude i želim ih pozvati da dođu u Sarajevo i uživaju u programu koji smo pripremili", poručio je Hari Mata Hari.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka je napomenuo da se radi o nastavku promotivne kampanje kojom Sarajevo želi građanima regije ponuditi i prezentirati najbolje novogodišnje slavlje i program kakav već posljednje dvije godine privlači desetine hiljada posjetilaca u BiH.

"Mi smo već pokazali da znamo napraviti od Sarajeva novogodišnji centar regije. Ove godine smo ponosni što imamo Hari Mata Harija, Bombaj Štampu i mlade muzičare iz MuzikArta koji će, uvjeren sam, ispuniti sva očekivanja i biti nastavak našeg zajedničkog uspjeha. Zahvaljujem se našim domaćinima i čestitam gospodinu Jankoviću na njegovom uspješnom mandatu i nastavku rada", rekao je gradonačelnik Skaka.

Mediji u Sloveniji pokazali su poseban interes za projekte u Gradu Sarajevu, izgradnju skijaške staze na Trebeviću, obogaćivanje turističke ponude, ali i za budući dolazak Formule E u Sarajevo.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza