Mercedes SLC - Novo ime, novo lice, novi motori

24.02.2016. 16:02 / Izvor: Akta.ba

Najmanji roadster u gami njemačkog proizvođača ima novo "lice" - prednji dio automobila potpuno je izmjenjen u skladu sa aktuelnim korporativnim dizajnom.

Najmanji roadster u gami njemačkog proizvođača ima novo "lice" - prednji dio automobila potpuno je izmjenjen u skladu sa aktuelnim korporativnim dizajnom.

Restilizovani farovi dobili su integrisana LED dnevna svjetla, maska hladnjaka takozvanu dijamantsku teksturu, a veliki usisnici za vazduh na braniku naglašavaju sportski izgled vozila. Redizajnom su obuhvaćena LED stop svjetla i zadnji branik, sa novim izduvnim cijevima.

Sklopivi tvrdi krov podiže se i spušta i u vožnji, ali samo pri brzinama koje ne prelaze 40 km/h.

Promjene u unutrašnjosti automobila uključuju novi volan, restilizovanu instrument tablu, nove aluminijumske ukrasne detalje i elemente od materijala čiji je dizajn inspirisan ugljeničnim vlaknima.

Kupcima je na raspolaganju novi COMAND multimedijalni sistem sa sedmoinčnim displejom poboljšane rezolucije slike.

Najvažnije novosti odnose se na paletu motora. Mercedes SLC ima novi bazni model - SLC 180, pogonjen 1.6 litarskim turbo benzincem sa 4 cilindra koji pri 5.300 obrtaja proizvodi 156 ks (115 kW) i razvija 250 Nm (1.200-4.000 o/min). Automobil je u stanju da ubrza do stotke za 7,9 s, pre nego što se kazaljka zaustavi na maksimalnih 226 km/h.

Podsjećamo, Auto Lijanovići d.o.o. sa sjedištem u Mostaru je ovlašteni zastupnik Mercedes-Benza po svim domenima zastupljenosti. To podrazumijeva prodaju vozila osobnog i gospodarskog programa, te njihovo održavanje.

U prodajno-servisnom centru na Bišće Polju kod Mostara nalazi se moderan izložbeno-prodajni salon sa površine oko 1.500 metara četvornih, gdje su izloženi svi noviteti iz programa Mercedes - Benza.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza