Samir Cerić: Želim vjerovati da je ovo početak jedne nove epohe

24.01.2021. 08:10 / Izvor: Akta.ba
Samir Cerić: Želim vjerovati da je ovo početak jedne nove epohe

Skupština FK Željezničar danas je na redovnoj sjednici imenovala Samira Cerića za novog predsjednika Kluba.

Skupština FK Željezničar danas je na redovnoj sjednici imenovala Samira Cerića za novog predsjednika Kluba, a prvi čovjek Plavih govorio je o svojim prvim koracima, ciljevima i strateškim partnerima.

"Želim vjerovati da je ovo početak jedno nove epohe najvećeg i najtrofejnijeg bh. fudbalskog kluba, našeg Željezničara. Uvjeren sam da sada otvaramo nove stranice, ne samo fudbala, nego i cjelokupnog bh. sporta s jednim novim pristupom i metodama upravljanja. Uzbuđen sam i sretan naravno, ovo je za mene veliki dan. Moji prvi potezi s mjesta prvog čovjeka Kluba bit će naravno analiza i revizija trenutne finansijske i administrativne situacije, kao i momentalni rad na usklađivanju statuta i pronalaženju modaliteta koji će omogućiti da privučemo kvalitetne strateške investitore", kazao je Cerić u uvodnom izlaganju.

 

"Ne mislim da će moja pozicija i lokacija u Londonu predstavljati problem u operativnim stvarima, naprotiv mislim da moja lokacija i to što sam baziran u Londonu blizu investicija, blizu velikih kompanija koje mogu postati generalni sponzor Želje je velika prednost Željezničara danas. U potpredsjednika, gospodina Jasmina Badžaka, imam veliko povjerenje, ostvarili smo veoma kvalitetan odnos u kratkom vremenskom periodu i mislim da ćemo zajednički, timski puno toga uspjeti da ostvarimo na terenu u Sarajevu, a naravno s vremena na vrijeme ću biti prisutan lično i fizički u Sarajevom s ostatkom tima.", kaže Cerić.

Upravni odbor FK Željezničar danas je “pojačan” s dva nova člana, radi se o Dini Osmanoviću i Sam X. Liju koji se imenovani nakon prijedloga predsjednika Cerića.

"Predložio sam Skupštini gospodina Dinu Osmanovića, uspješnog i ambicioznog pravnika i stručnjaka po pitanju sportskog prava koji dobro poznaje situaciju u našem sportu i fudbalu, zakonodavstvu, kako u BiH tako i na međunarodnoj sceni s već ostvarenim vezama s UEFA-om i FIFA-om i drugim fudbalskim savezima širom Evrope. Jednu u glavnih i najbitnijih uloga koje će on da igra od početka bit će vezani za usklađivanje statuta i nalaženje modaliteta za privlačenje investicija. Što se tiče gospodina Sam X. Lija kojeg sam također predstavio na Skupštini kao velikog investitora i stručnjaka sponzorske materije koji je zastupao interese NBA lige u Kini četiri godine i koji trenutno zajedno sa mnom uključen u potencijalne investicije u sportu. Mislim da gospodin Li Želji može puno toga donijeti u tekućem periodu i koji će zajedno sa mnom i mojim timovima u Londonu i Aziji raditi na pronalaženju adekvatnih kvalitetnih investicija za Želju i Željin kolektiv, kao i puno veći generalni sponzorski ugovor koji sami po sebi mogu Želji omogućiti multimilionski godišnji budžet pod uslovom da se kvalitetno i adekvatno osvjetljuje i prezentira svjetskim kompanijama i bitnijim regionalnim. Želim da napomenem da sam uspješno izlobirao gospodina Lija na osnovu vizije za bolje sutra Želje i da preko zajedničkih poznanika i poslovnih partnera poput Edmunda Chua imamo dosta poznanstava u svim segmentima sportskih i investicijskih djelovanja", istakao je Samir Cerić.

"Smatram da su za Željine navijače najbitniji trofeji, želim da im poručim da ćemo raditi na svim bitnim ciljevima za Želju i unapređenju Kluba i tima po svim osnovama kako bi ostvarili uspjehe na domaćoj i međunarodnoj sceni. Kao što sam danas delegatima Skupštine rekao, Željo je više od kluba, Željo je institucija, Željo je ljubav koja treba da nas spaja, a ne razdvaja!", zaključio je Cerić s ovom porukom navijačima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza