Una regata se vraća u starom ruhu

30.06.2022. 08:05 / Izvor: Akta.ba
una regata

Ovogodišnja Una regata održat će se u srcu turističke sezone, od 27. do 30. jula u tri etape.

Jučer je u prostorijama JP Nacionalni park „Una“ održan prvi operativni sastanak u vezi organizacije 48. Internacionalne turističke Una regate. Nakon pauze uzrokovane pandemijom i propisanim mjerama, vraća nam se Una regata u starom ruhu. 

Ovogodišnja Una regata održat će se u srcu turističke sezone, od 27. do 30. jula u tri etape na tradicionalnoj relaciji od Martin Broda, preko Štrbačkog buka i Bihaća do Bosanske Krupe. Svi turisti i posjetioci imati će priliku uživati u ovom jedinstvenom događaju koji svim ljubiteljima prirode, ali i sporta nudi poseban doživljaj.

Na sastanku su pored predstavnika NP Una kao organizatora, prisustvovali predstavnici Grada Bihaća, bihaćke Turističke zajednice , agencije Stage Art kao i predstavnici UNA RC Kiro Raftinga ispred rafting agencija. Naredne sedmice predstavnici NP Una planiraju posjetiti Bosansku Krupu, gdje će s načelnikom Arminom Halitovićem razgovarati o planu i realizaciji aktivnosti, popratnim sadržajima, te podršci Bosanske Krupe kada je riječ o ovogodišnjoj Una Regati.

Uskoro će biti definisani pravci, tj. smjernice u vezi promocije, organizacije i same realizacije ove zahtjevne manifestacije gdje će se u narednom periodu odrediti i nosioci pojedinih aktivnosti, kao i cjelokupni program održavanja 48. Internacionalne turističke Una regate.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza