Golman Željezničara tema najčitanijih britanskih medija nakon dolaska u United

14.10.2022. 11:30 / Izvor: Akta.ba
Tarik Karić

Talantovani bosanskohercegovački golman Tarik Karić iz redova Željezničara otišao je na probu u Manchester United i zbog toga privukao pažnju britanskih medija.

Talantovani bosanskohercegovački golman Tarik Karić iz redova Željezničara otišao je na probu u Manchester United i zbog toga privukao pažnju britanskih medija.

Jedan od najpopularniji britanskih medija The Sun pisao je jučer o Tariku Kariću, 17-godišnjem golmanu koji je stigao na probu u slavni Manchester United.

"Golman tinejdžer Tarik Karić stigao je na probu u Manchester United dok Erik ten Haag želi izgraditi ekipu za budućnost", stoji u naslovu šestog najčitanijeg britanskog medija.

Talentovani bh. golman stigao je u jedan od najvećih svjetskih klubova samo mjesec dana nakon svog 17. rođendana. Iz redova Željezničara ponosno su pristali pustiti svog nogometaša da pokuša ispuniti snove i impresionirati čelnike Uniteda.

Sun navodi da trener Uniteda Erik ten Hag pokušava sastaviti tim talentovanih nogometaša iz cijelog svijeta kako bi izgradio potentan tim za budućnost i mladi Karić je upravo jedan od tih nogometaša.

Karić bi mogao biti rješenje za gol Uniteda za dugi niz godina, ali i ukoliko ga slavni klub uzme u svoje redove, u godinama koje slijede igrat će za omladinske selekcije na Old Traffordu.

Karić je sedam puta branio za reprezentaciju BiH do 17 godina, ali je već prešao i u juniorsku U-19 reprezentaciju. Skauti Manchester Uniteda uputili su zahtjev Željezničaru da mladi golman stigne na probu, na što su s Grbavice pozitivno odgovorili tako da je Karić ove sedmice trenirao s Unitedom.

Osim Suna, o Kariću su pisali britanski Express, One Football, Football Addict i brojni drugi mediji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza