Vlasnik UEFA Pro licence

Nermin Bašić novi trener FK Željezničar

13.04.2023. 13:22 / Izvor: Akta.ba
Željezničar

Nermin Bašić je novi trener Fudbalskog kluba Željezničar, objavljeno je jučer na zvaničnoj interent stranici sarajevskog kluba.

Nermin Bašić je novi trener Fudbalskog kluba Željezničar, objavljeno je jučer na zvaničnoj interent stranici sarajevskog kluba. 

Nermin Bašić je rođen 24. novembra 1983. godine. Trenersku karijeru počeo je u NK Travnik u kojem je bio pomoćni trener, a potom i glavni trener. nakon toga je skoro tri godine vodio Metalleghe iz Jajca, a zatim ekipu Tuzle Cityja, tadašnji Simin Han. U Sloveniji je dva puta vodio Radomlje, te Goricu. Kao pomoćnik je radio u u Angoli u ekipi 1º de Agosto, a bio je i u egipatskom Ismailyu, saopćeno je iz FK Željezničar.

"Jako sam sretan i uvijek sam se na Grbavici jako dobro osjećao. Došao sam iskreno s puno emocija, s dosta želje i volje da zajedno s našim navijačima napravimo nešto najbolje za Želju. Ja sam vrlo zahtjevan trener u određenim momentima, međutim ova situacija nije baš previše za moju filozofiju. Jednostavno se moram prilagoditi stanju trenutačnom, ekipi i najbolje izvući od te ekipe. U ova dva, tri dana nastojat ću da uzmem što više informacija, da se prilagodim svojim momcima. Puno ćemo raditi na psihološkom stanju, mislim da naša ekipa ima ogroman potencijal i kvalitet, da napravimo nešto da se vratimo tamo gdje jesmo i gdje trebamo biti. Ono što Želju krasi, Želji kad je najteže, Željo je najjači", kazao je Bašić.

Napominje da je pratio Premijer ligu BiH, te da zna ljude s kojima će raditi u Željezničaru.

"Upoznat sam sa svima, ljudi koji će sa mnom raditi su vrhunski video analitičari, statičari. Dat ćemo maksimum u ovih mjesec i pol dana da znamo sve o svakome, a da svoje nedostatke sakrijemo. Cilj je da vratimo potencijal ovoj ekipi, osmijeh na lice igračima koji treba da igraju nogomet zato što ga vole i želim da navijačima vratim vjeru u Želju, te da igramo dobar nogomet i postignemo gol više nego protivnik", zaključio je novi trener Željezničara.

Bašić je vlasnik UEFA Pro licence, a svoj prvi trening s ekipom je obavio jučer.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza