Održan treći po redu "Tour de Igman"

01.06.2015. 15:44 / Izvor: eKapija.ba
Održan treći po redu 'Tour de Igman'
OTVORI GALERIJU

U organizaciji MTB kluba jučer je održan treći po redu "Tour de Igman 2015" na kojem je oko 200 registriranih rekreativaca i profesinalaca iz BiH biciklizma krenulo zacrtanom rekreativnom biciklističkom rutom dužine oko cca 30km.

U organizaciji MTB kluba jučer je održan treći po redu "Tour de Igman 2015".

Uz oko 200 registriranih rekreativaca i profesinalaca iz BiH biciklizma krenulo je zacrtanom rekreativnom biciklističkom rutom dužine oko cca 30km sa startom u Velikom parku na Ilidži – Velika aleja – Jasike – Stojčevac – Kovači – Osmice – Šajina Kuhinja – Lasički stan – raskršće (ratna džamija-Veliko polje) – Mrazište i Cilj Veliko Polje na Igmanu. U Velikom parku položeno je cvijeće na spomen obilježju Kosturnica I odata počast nastradalima.

Prisutnima su se obratili predsjednik kluba Trek Team Sarajevo Senad Bečković I Zlatko Berbić predsjednik Biciklističkog saveza BiH koji su se zahvalili na velikom odzivu i poželjeli dobru vožnju do Velikog Polja I siguran povratak kućama.

Na ovaj način podržan je cilj projekta kojim se povezuju bitna historijska mjesta na Ilidži i Igmanu te istovremeno promoviše ekologija i zdravlje kroz sport, prvenstveno biciklizam, Na Igmanu je upriličeno druženje za sve učesnike uz ručak i napitke velikog broja sponzora koji su podržali ovogodišnji Tour de Igman.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza