Predstavljen i testiran novi model Nike patika - Free RN Flyknit 2017.

01.07.2017. 15:28 / Izvor: Akta.ba

Osim Free RN modela, trkači su mogli da testiraju i druge Nike modele.

U Sport Life radnji u Ferhadiji danas su svi zainteresirani mogli da isprobaju i testiraju novi model patika Nike Free RN Flyknit 2017, ali i da dobiju savjet od Erola Mujanovića koji je do sada trčao preko 100 polumaratona/maratona I ima bogato iskustvo.

"Svi koji se bave sportom znaju da je obuća jako bitna, ali za trkače posebno. Ovaj model im zasigurno može pružiti sve ono što jedna trka zahtjeva od njih. Udobne su, komforne, lagane a u isto vrijeme jako čvrste i izdržljive. Siguran sam da će naći svoje mjesto u ormarima svih trkača", rekao je Mujanović.

Free RN Flyknit 2017 sa anatomskim dijelom na peti omogućava lako i udobno prilagođavanje podlozi. Pletena Flywire tehnologija koja je integrisana u Flyknit gornjište daje osjećaj stabilnosti i podrške pri svakom koraku. Pravilno raspoređena flyknit tehnologija pruža prozračnost i rastegljivost na bočnim stranama i stvara osjećaj stabilnosti tokom trčanja.

Poboljšana amortizacija i fleksibilnost zahvaljujući posebnim brazdama na đonu obezbjeđuju najprirodnije trčanje do sada.

Oni najbrži, koji su trčali sa Mujanovićem i testirali ovaj model, su osvojili i poklone.

Mujanović je suosnivač prve i najmasovnije škole trčanja u BiH "Klix". Osnivač je i direktor udruženja “Marathon” Sarajevo, koje i ove godine organizuje nekoliko veoma značajnih trka za Sarajevo, a uveliko se radi na pripremama Sarajevskog polumaratona, koji se održava u septembru.

Osim Free RN modela, trkači su mogli da testiraju i druge Nike modele. To je bio odličan način, da posjetioci provjere i uporede koji je model idealan za njih i njihove potrebe.

Novi Nike Free RN Flyknit model možete pronaći u Sport Life radnji u Sarajevu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza