Promocija inicijative Odmori u BiH: Desant na Jajce ispod Vodopada u Jajcu

Pauza / TURIZAM I GASTRO

Promocija inicijative Odmori u BiH: Desant na Jajce ispod Vodopada u Jajcu

Nastupit će Zoster i Poćko & New Primitives Songs, a direktan TV prenos ići će putem TVSA na TV-u i YouTube kanalu.

06.07.2020. 12:33 / Izvor: Akta.ba

U sklopu serije promotivnih aktivnosti inicijative Odmori u BiH u Jajcu će, u utorak 07. jula sa početkom u 20 sati, biti održan koncert "Desant na Jajce", na kojem će na platou ispod Plivskog vodopada nastupiti grupe "Zoster" i "Poćko & New Primitives Songs".

Zbog sigurnosnih ograničenja uzrokovanih pandemijom Covid-19, koncertu će moći prisustvovati maksimalno 300 posjetitelja, od čega će većina biti predstavnici medija i gosti Inicijative.

Svega 100 ulaznica po cijeni od 20 KM naći će se u slobodnoj prodaji, i to na biletarnici BKC-a u Sarajevu od ponedjeljka 06. jula u 14 sati, odnosno u biletarnici i suvenirnici JU Agencije Jajce, na ulazu na plato Plivskog vodopada, u utorak 07. jula od 16 sati.

Koncert će biti direktno prenošen na programu TVSA, kao i na YouTube kanalu TVSA.

Inicijativa Odmori u BiH osmišljena je da bude svojevrsna "prva pomoć" turističkom sektoru Bosne i Hercegovine, teško pogođenom ekonomskim posljedicama pandemije Covid-19.

Inicijativa predstavlja set konkretnih aktivnosti na razvoju, povezivanju, promociji i prodaji turističke ponude BiH, koje imaju za cilj pomoći bh. turizmu da svoj potencijal što bolje predstavi i ostvari na domaćem i regionalnom, u drugoj fazi i na međunarodnom tržištu.

Inicijativa je pokrenuta iz same turističke industrije BiH. Sve planirane aktivnosti bit će realizovane kroz uvezivanje i zajednički napor velikog broja djelatnika u bh. turizmu, ali i svih ostalih zainteresiranih za opstanak i razvoj turizma Bosne i Hercegovine.

Jedna od prvih aktivnosti u okviru inicijative Odmori u BiH jeste pokretanje robusne i inovativne web platforme www.odmoriubih.ba, koja sa radom započinje 07. jula 2020. u 12 sati. Web platformu je izradila renomirana softwerska kompanija Studio Lampa iz Sarajeva. 

Web platforma www.odmoriubih.ba će biti marketing kanal bh. turizma, odnosno mjesto prodaje i promocije valorizirane turističke ponude Bosne i Hercegovine, svega vrijednog što u turističkom smislu posjeduje Bosna i Hercegovina.

Odmori najbolje, gdje je srcu najljepše – Odmori u BiH!

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza