Pripreme za sedmu Stolačku tarču su u punom jeku

13.05.2022. 13:08 / Izvor: bljesak.info
Stolačka tarča

Srednjovjekovni sajam Stolačka tarča, održava se 20. i 21. svibnja na starom gradu Vidoškom iznad Stoca.

Srednjovjekovni sajam Stolačka tarča, održava se 20. i 21. svibnja na starom gradu Vidoškom iznad Stoca. Kormilari vremeplova, koji će nas još jednom, na par dana, odvesti natrag u srednji vijek, ekipa je okupljena u Povijesnu postrojbu vitezova herceg Stjepana Kosača. 

Organizatori najavljuju da posjetitelje ove godine očekuje bogat program s nekoliko izrazito zanimljivih noviteta.

"Fantastični glazbeni sastav, Holloenek Hungarica iz Mađarske, je ponovo s nama. Svojim srednjovjekovnim melodijama pratiti će nas kroz dva dana manifestacije na kojoj će posjetitelji imati priliku kušati srednjovjekovnu hranu, i okušati se u streličarskom turniru, sudjelovati na radionicama keramike, ili pak, na radionicama bacanja sjekire. Kako bi svim posjetiteljima “sjekira upala u med”, i ovogodišnja “tarča” ostala urezana u sjećanje, pobrinuti će se i brojne gostujuće viteške skupine, plesna skupina Kontea, trbušna plesačica Azra Grljević iz Sarajeva i sokolarstvo Girgis iz Srbije. Zahvalio bih se gradu Stocu, Vladi hercegovačko-neretvanske županije i Javnoj ustanovi za promociju i razvoj turizma Radimlji na pomoći. Što se tiče nas, kako smo već najavili, mi ćemo “ostaviti srce na terenu”, potruditi ćemo se biti najbolji domaćini na svijetu i ambasadori naše krševite zemlje", kazao nam je herceg Stjepan Kosača, odnosno Anđelko Šutalo, predsjednik Povijesne postrojbe vitezovi herceg Stjepana Kosače iz Stoca. 

Sigurni su kako će nasmijani i veseli mališani iz stolačkog vrtića, koji su uvršteni u sami program ovogodišnje sajamske manifestacije, uživati u brojnim sadržajima koji su organizirani za najmlađe. 

Za starije, tu su atraktivne mačevalačke borbe tzv. Božji sudovi i povlačenja konopa. Svakako valja svjedočiti Bitci za Hercegov grad, spektakularnom vatrometu s Vidoških zidina i zabavi koja traje dugo u noć. 

Pripreme za sedmu Stolačku tarču su u punom jeku. Zaputite se u Stolac, prošetajte Radimljom, upoznajte se s brojnim prirodnim i kulturno-povijesnim ljepotama ovoga kraja, i uživajte u prizorima srednjovjekovnog života na starome gradu Vidoškom. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza