Sarajevo: Pionirska dolina i zoo vrt bogatiji za nekoliko zoo beba

01.06.2022. 13:58 / Izvor: Fena
pionirska dolina

Pionirska dolina i zoo vrt ovog proljeća dobili su nekoliko mladih životinja, prinova koje su i njena budućnost.

Pionirska dolina i zoo vrt ovog proljeća dobili su nekoliko mladih životinja, prinova koje su i njena budućnost.

"U velikom broju nastambi mnoštvo je novorođenih članova, preslatkih beba koje uče svoje prve životne vještine", kazala je Feni stručna saradnica za informiranje KJKP "Park" Aldijana Hamza.

Zoo vrt je bogatiji za nekoliko prekrasnih "bebica" lama, paunova, američkih rakuna, magaraca, patuljastih koza, eland antilopa.

"Posjetioci u Pionirskoj dolini i zoo vrtu mogu vidjeti malu bijelu lamu. U domu pauna jedna je beba, sada žuta, ali će već krajem godine učiti prve vještine šepurenja, glasnog oglašavanja i naravno prezentacije svake pažljivo njegovane peruške. Do tada od mame i ponosnog tate mora još mnogo toga naučiti jer tek ima nekoliko dana. Tu je i beba američkih rakuna, mladi patuljasti jarići. Čak dvije bebe, s gustom crvenkastom dlakom, vitkih i već od prvih sati života spretnih nogu šeću se u domu eland antilopa. A najstariji među bebama je prvijenac magarećeg para, u čijem domu se uskoro očekuje još jedna prinova. U domu labudova također se uskoro očekuje prinova", kazala je Hamza.

Svi posjetioci ove oaza za odmor i edukaciju svih generacija u centru Sarajeva koji budu posjetili ovih dana Pionirsku dolinu moći će vidjeti najmlađe stanovnike zoo vrta, ali i uživati u šetnji stazama koje se nedavno dobile nove cvijetne ukrase. Salvia, tagetes, begoni svojim bojama, osim prekrasnog prirodnog ambijenta dodatno su naglasili potpunu ljepotu ove zelene oaze.

Pionirska dolina, porodična oaza u centru Sarajeva, dobila je nedavno novi cvijetni aranžman, kada su Parkovi cvjećari zasadili više od 7.000 cvjetova.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza