Bosanskokrupska "Čorbarijada" 25. juna: U toku prijave takmičarskih ekipa

16.06.2022. 13:42 / Izvor: Akta.ba
Čorba

Grad Bosanska Krupa, ŠPD "Unsko-sanske šume" i JU "Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje" i ove godine organizuju bosanskokrupsku Čorbarijadu i cjelodnevno druženje građana i njihovih gostiju.

Grad Bosanska Krupa, ŠPD "Unsko-sanske šume" i JU "Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje" i ove godine organizuju bosanskokrupsku Čorbarijadu i cjelodnevno  druženje građana i njihovih gostiju.

Jedanaesta Čorbarijada, odlučio je organizacioni odbor, održat će se u subotu, 25. 6. 2022. godine kod Šumarske kuće u Šujnovcu, a prema najavama očekuje se rekordan broj ekipa.

Manifestacija počinje paljenjem vatre već od 8 sati, a takmičarski dio na Čorbarijadi traje od  10 do 13 sati kada će se proglasiti ovogodišnji pobjednici. Za njih su obezbijeđene prikladne simbolične nagrade, a posebna priznanja dobit će najveselija, najstarija i najmlađa ekipa.

"Svi oni koji žele pripremiti čorbu po želji, zadovoljiti kriterije žirija u kojem će biti poznati krupski gurmani i kuhari, te osvojiti nagrade mogu se prijaviti sve do 24. juna kod Refika Selimagića – Keksa putem telefona 060 313 58 18. Izvlačenje brojeva za mjesto je 24. juna u 18:00 sati kod Šumarske kuće u Šujnovcu", kazali su organizatori.

Ekipe za Čorbarijadu mogu imati neograničen broj članova, s tim da 4 člana učestvuju u pripremi čorbe. Svaka ekipa mora imati jednoobrazne majice sa ispisanim prigodnim imenom ekipe. Ekipa pobjednika sa prethodne Čorbarijade može učestvovati samo izvan konkurencije.

Rezervacije mjesta za prodaju osvježavajućih pića vrši se na isti način. Broj mjesta je ograničen pa će prednost imati oni koji se prvi prijave.

Za sve posjetioce obezbijeđena je gulaš čorba, te prostor za osvježenje i odmor, kao i zabavni program do večernjih sati.

11. bosanskokrupska Čorbarijada, 25. juna 2022. godine od 8.00 sati. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza