Turisti iz cijelog svijeta na raftingu na Neretvi

24.07.2022. 09:10 / Izvor: Fena
rafting

Rafting na Neretvi atraktivan je kako domaćim tako i turistima iz cijelog svijeta te se u ljetnim mjesecima svakodnevno niz Neretvu spusti više desetaka čamaca.

Rafting na Neretvi atraktivan je kako domaćim tako i turistima iz cijelog svijeta te se u ljetnim mjesecima svakodnevno niz Neretvu spusti više desetaka čamaca.

"Gosti dolaze iz svih krajeva svijeta, iz arapskih zemalja, Amerike, Poljske, Češke...a dobar dio je i naših Bosaca i Hercegovaca. Po broju gostiju ova i prošla godina su nekako iste te se vikendom dnevno spusti oko trideset, četrdeset čamaca, a najbolje su bile one prije pandemije kada se dnevno niz Neretvu spuštalo od 80 do 100 čamaca", kazao je u razgovoru za Fenu voditelj kluba "Rafting Neretva centar" Kenan Džumhur.

Spust na Neretvi bez pauza traje oko 3 i po sata, a s pauzama između četiri i po i pet sati.

"Za goste koji dolaze najvažnije je da gledaju kakva je oprema, da bace akcenat na njenu ispravnost te da se drže pravila i instrukcija skipera", naglasio je.

Osim raftinga, goste zanima i posjeta Titovom bunkeru, planini Prenj, starom gradu u Konjicu te posjeta i noćenje na Boračkom jezeru tako da se, kako je dodao, turistima u Konjicu zaista ima šta ponuditi.

"Konjic je sada jedna jako dobra turistička destinacija i mislim da je jedna od boljih i većih s obzirom na ponudu", naglasio je.

Ocjenjuje kako je sezona solidna te da se i kod gostiju osjeti promjena cijena.

"Može se reći da ona nije baš stopostotna, ali ide nekim svojim tokom", naglasio je.

Cijene nafte su skočile, tako i cijene prevoza gostiju, usluge skipera, kao i cijena hrane što za sobom vuče i cijenu raftinga koja je, po njegovim riječima, u odnosu na prošlu godinu porasla za nekih 30 posto.

Cijena raftinga po osobi bez uključene hrane kreće se od 40 do 50 maraka, a s hranom od 70 do 90 maraka, naglasio je Džumhur.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza