Neretva rafting: Avantura ispričana jezikom prirode

24.06.2015. 11:57 / Izvor: eKapija.ba
Neretva rafting: Avantura ispričana jezikom prirode
OTVORI GALERIJU

Za sve rekreativce i ljubitelje ekstremnih sportova jedna od najatraktivnijih bh. destinacija ovoga ljeta je Kanjon Neretve koji je zadnjih godina postao prepoznatljiv po Neretva raftingu i Plaži Džajića Buk o kojoj se govori i van granica BiH.

Za sve rekreativce i ljubitelje ekstremnih sportova jedna od najatraktivnijih bh. destinacija ovoga ljeta je kanjon Neretve koji je zadnjih godina postao prepoznatljiv po Neretva raftingu i plaži Džajića Buk o kojima se govori i van granica BiH zahvaljujući njenom vlasniku Kasimu Džajiću.

Osim klasične ponude rartinga, u ponudi Neretva raftinga je i posjeta Titovom bunkeru u Konjicu, te  Put šverca duhana. 

Rafting na ovoj rijeci, u ljetnom periodu, traje oko 3,5 sata i za to vrijeme možete uživati u 18 km dugom spustu, dok u zimskom periodu možete iskoristiti jedinstvenu priliku te uživati u ljepotama ovih predjela na skraćenom spustu od  sedam km.  

U gornjem toku od Glavatičeva do Bjelimića predstavlja jednu vrstu vazdušne banje koja je izuzetno posjećena tokom čitave godine. Na Neretvi se takođe nalaze brojni ugostiteljski objekti kao i Depadance. Lađanica sa deset ležaja i prirodnim uzgojem ribe pruža mogućnost odmora u prirodnom ambijentu. U donjem toku rijeke Neretve gdje završava rafting u selu Džajići četiri km od Konjica nalazi se plaža koja je posjećena u toku sezone.

Kako je najbitnija stavka svakog raftinga, sigurnost Džajić kaže kako su angažovali iskusne i licencirane (IRF) skipere, obezbijedili putničko osiguranje i kompletnu opremu za vodu.

Za sve ljubitelje prirode koji žele uživati u čarima prirode, osigurano je i prenoćište na Džajića buku koje može da primi 50 osoba i u kampu Boračko jezero 150 osoba.

Džajić kaže kako je sezona u punom jeku. Svaki dan imaju nove rezervacije. Gosti stižu iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Mađarske i nešto iz arapskog svijeta.

"Rezervacije traju cijelu zimu i već smo pola ljeta rezervisani", ističe Džajić, nadajući se jednoj uspješnoj turističkoj godini i završetku radova u kampu Borašnica gdje se od ove godine radi na adaptaciji smještajnih kapaciteta.

U raftingu na Neretvi nedavno je uživala i ekipa poslovnog portala eKapija.ba, stoga imate našu toplu preporuku. Prepustite se avanturi ispričanoj jezikom prirode, dobrom društvu, netaknutoj prirodi, odličnoj zabavi, tradicionalnoj kuhinji i raznim sportskim aktivnostima. Isplanirajte vrijeme te učinite nešto neobično, nešto što se ne zaboravlja! 

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza