Turistička sezona

Boraviti uz Unu neprocjenjiv je osjećaj

09.05.2023. 14:23 / Izvor: Federalna.ba
Una

Ulaganja u turizam i pripreme za turističku sezonu traju tokom čitave godine. Upravo zbog toga, nakon iznimno dobre posjećenosti protekle godine, u gradu na Uni očekivanja su velika.

Ulaganja u turizam i pripreme za turističku sezonu traju tokom čitave godine. Upravo zbog toga, nakon iznimno dobre posjećenosti protekle godine, u gradu na Uni očekivanja su velika.

U Unsko-sanskom kantonu mnogo je lokaliteta koji su iznimno atraktivni i za strane i za domaće turiste. I svi koji dođu barem jednom - kažu da je boraviti uz Unu neprocjenjiv osjećaj.

"Došli smo iz Francuske biciklima i planiramo ostati u Bosni i Hercegovini dvije sedmice. Osim toga, planiramo obići sve zemlje od istoka do zapada, a već tri dana smo u Kulen-Vakufu, onda idemo dalje".

"Ja sam iz Omana i vrlo mi se sviđa Bosna i Hercegovina. Opuštajuće je sjediti ovdje i družiti se sa prijateljima. Planiramo ostati ovdje sedam dana, a poslije toga odmah putujemo u Oman“.

Bili domaći ili strani turisti, utisak koji sa sobom ponesu nakon boravka u USK-u su predivni.

"Ja sam davno kao dijete dolazila u Bihać. Ovo nam je prva destinacija, sad idemo dalje na Japodske otoke".

Pripreme za predstojeću turističku sezonu su u jeku, a sudeći prema velikom broju turista koji se već sad mogu vidjeti u gradu na Uni, kako to nazivaju, predsezonom, direktor Nacionalnog parka Una Amarildo Mulić je i više nego optimističan. Podsjeća kako su 2022. godine ostvarili 128.000 evidentiranih posjeta - i da je to bila rekordna godina – te da će tu cifru dostići i imati 10-15% povećanje.

Već u prva četiri mjeseca ove godine zabilježen je rast od 56% više posjeta u odnosu na prošlu godinu. Prema riječima direktora Nacionalnog parka, upravo to je dobar indikator da će ova sezona biti još uspješnija.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza