Veliki broj gostiju i turista

Vodena karavana na putu prema Bihaću, više od 900 učesnika druge etape Una-regate

28.07.2023. 12:05 / Izvor: Fena
una

U čamcima veliki broj gostiju i turista iz Bosne i Hercegovine, zemalja regiona, ali i brojnih drugih evropskih i svjetskih zemalja.

Prema zvaničnim prijavama i posljednjim podacima organizatora, više od 900 učesnika druge - najatraktivnije etape 49. Internacionalne turističke Una - regate jutros je krenulo s plovidbom od Štrbačkog buka do Bihaća.

"Izuzetno smo zadovoljni prvom etapom od Martin Broda do Štrbačkog buka, koja je prošla besprijekorno. Ipak, danas je kulminacija, jer veslamo na najatraktivnijem dijelu i tradicionalno svake godine imamo najviše zainteresiranih upravo za ovu etapu. Konkretno, jutros se prema gradskom središtu uputilo više od stotinu plovila. Pauzu za ručak pravimo u naselju Ripač, a oko 19 sati nas očekuje spektakularni doček kod Gradskog mosta u Bihaću", kazao je direktor Javnog preduzeća "Nacionalni park Una" Amarildo Mulić.

Istaknuto je i zadovoljstvo činjenicom da je danas u čamcima veliki broj gostiju i turista iz Bosne i Hercegovine, zemalja regiona, ali i brojnih drugih evropskih i svjetskih zemalja.

U okviru dočeka učesnika druge etapne dionice, u Bihaću će biti organizirani tradicionalni skokovi s Gradskog mosta, zatim takmičenje u skokovima sa zračnog jastuka, te muzički koncert na Gradskoj otoci.

Tradicionalno, veslat će se i treća etapa prema Bosanskoj Krupi, koja je predviđena za subotu. Upravo u ovom gradu bit će upriličena i završna manifestacija ovogodišnje 49. Internacionalne Una - regate, a organizatori su odlučili i da posljednja etapa bude besplatna za sve prijavljene učesnike.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza