Sjajne destinacije

Ovo su najprijateljskiji gradovi Europe

26.10.2023. 12:08 / Izvor: Punkufer.hr
Siena

Toskanski dragulj sjajna je destinacija, živahne atmosfere i prekrasnih gotičkih građevina.

Toskanski dragulj sjajna je destinacija, živahne atmosfere i prekrasnih gotičkih građevina. Postoji obilje kafića, obiteljskih restorana, a grad je poznat po godišnjem Paliju, utrci konja bez sedla koja se održava svakog ljeta na Piazzi del Campo. Povijesno središte grada UNESCO smatra mjestom "izvanredne univerzalne vrijednosti", a mještani su, naravno, poznati po svojoj toploj dobrodošlici.

Povijest, atrakcije, hrana i noćni život vjerojatno su neki od faktora koje uzimate u obzir kada birate grad koji ćete posjetiti. Ali ljubaznost lokalnog stanovništva također je prilično važna. Možete biti na prekrasnoj destinaciji a da vam netko neljubazan pokvari dan, ili biti na manje lijepoj destinaciji gdje će vam nečija lijepa riječ dan – popraviti.

Dakle, gdje se nalaze najprijateljskiji europski gradovi? Čitatelji časopisa o putovanjima CN Traveler na prvo su mjesto ove godine stavili jedan talijanski grad – Sienu, jedan od bisera Toskane.

Toskanski dragulj sjajna je destinacija, živahne atmosfere i prekrasnih gotičkih građevina. Postoji obilje kafića, obiteljskih restorana, a grad je poznat po godišnjem Paliju, utrci konja bez sedla koja se održava svakog ljeta na Piazzi del Campo. Povijesno središte grada UNESCO smatra mjestom "izvanredne univerzalne vrijednosti", a mještani su, naravno, poznati po svojoj toploj dobrodošlici.

Na drugom mjestu našao se irski grad Cork, šarmantno središte u srcu čudesnog krajolika okruga Cork, koji vrijedi posjetiti ako volite hranu i zadivljujuće umjetničke galerije. Zapravo, Irci su poznati po svojoj ljubaznosti u cijelom svijetu, stoga ne čudi što je Dublin rangiran kao treći najprijateljskiji grad u Europi.

Od izvrsnih pubova koji vrve atmosferom do sviranja gusla na ulicama, jasno je da je Dublin mjesto u kojem stvarno možete upoznati lokalno stanovništvo. Osim toga, jednu atrakciju u gradu World Travel Awards upravo je proglasio najboljom u Europi.

Španjolska također ima dobre rezultate jer su Malaga i San Sebastian također na popisu najprijateljskijih gradova u Europi. Dakle, ni tamo vam ne gine lijepa riječ i ljubaznost.

U prvih deset još su se našli i Helsinki, Beograd, Bukurešt i Ljubljana, a nas posebno može veseliti činjenica kako se u TOP 10 našao i jedan hrvatski grad. Naime, na osmom mjestu prema ljubaznosti po mišljenju čitatelja našao se Dubrovnik.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza